Ana Sayfa EĞİTİM 14 Mart 2016

Üsküdarlı öğrenciler İstiklal Marşı’nı yaşayarak okudular

Üsküdar Kaymakamlığı, Üsküdar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Üsküdar geneli ortaokullar arası ‘İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması’nda finale kalan 7 öğrenci arasından İstiklal Marşımızı en iyi okuyan öğrencilerden İstanbul Acıbadem Türk Telekom Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Gamze Yeşil birinci oldu.

Üsküdar Kaymakamlığı, Üsküdar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Üsküdar geneli ortaokullar arası ‘İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması’ düzenledi. Güzel okuma yarışmasını İstanbul Acıbadem Türk Telekom Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Gamze Yeşil kazandı.

ÜSGEM’in (Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri)  desteğiyle Üsküdar’daki resmi ortaokullardan seçilen öğrencilerin katıldığı İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

İstiklal Marşı güzel okuma yarışmasına Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ile çok sayıda ortaokul öğrencisi katıldı.Üsküdar’da bulunan 31 okulun da katıldığı ‘İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında’ 7 okul finale kaldı. Finale kalan öğrencilerden İstanbul Acıbadem Türk Telekom Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Gamze Yeşil birinci olurken, Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Ortaokul kısmı) 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Esma Arı ikinci, Yaman Dede İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Muhammet Berk Sarıoğlu üçüncü oldu.

“İSTİKLAL MARŞIMIZIN BİR BAŞKA DEĞERLİ OLUŞU DA DESTANSI YAZILIŞININ DEV ŞAİRİMİZDEN KAYNAKLANIYOR”

Programın açılış konuşmasını yapan Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, “Sevgili çocuklar her milletin milli marşı kendince anlamlıdır, güzeldir, önemlidir. Fakat bizim İstiklal Marşımız bize göre her ülkenin milli marşından daha anlamlı, daha güzel ve daha kıymetlidir. Biz bunun bedelini çok ağır ödedik. 2.5 milyon insanımız şehit oldu. 21 milyon metrekare toprağımız 785 bin metrekareye kadar düştü. İstiklal Marşımızın bir başka değerli oluşu da destansı yazılışının dev şairimizden kaynaklanıyor. Mehmet Akif Ersoy önümüzde çok büyük bir şahsiyet olarak ta bizim için yaşıyor desek yeridir. Bu duygu ve düşüncelerle dereceye giren öğrencilerimiz ve okullarımız tebrik ediyorum” diye konuştu.

“GÖNLÜMÜZDE HER YAVRUMUZ BİRİNCİ OLDU”

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın,

Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.

Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın,

Kim bilir, belki yarın belki yarından da yakın.

Diyerek konuşmasına İstiklal Marşımızın bir dörtlüğü ile başlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün çok özel bir gün. İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıldönümü. Finale katılan tüm çocuklarımız çok iyi okudular. Jürimizin işi çok zordu. Bu kadar güzel okuyan arasında 1’inciyi seçmek kolay da bir iş değil. Ama bizim gözümüzde her bir yavrumuz 1. oldular” şeklinde konuştu.

Türkmen, konuşmasında Ankara’da yaşanan hain terör saldırısına dikkat çekerek, bu günlerde İstiklal Marşı’nın daha iyi anlaşılması gerektiğini kaydetti. Başkan Türkmen, “Bugünlerde özellikle İstiklal Marşı’mızı daha iyi anlama, daha iyi anlatma ihtiyacımız var. Akif’in bu güzel şiirinde, bu güzel marşında ifadelerinin her biri çok anlamlı. Her biri noktasına virgülüne kadar çok iyi düşünmemiz anlamamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Malum daha dün hain bir saldırıya maruz kaldık. Şehit olanlara Allah’ta rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLER ERSOY’UN NAHAŞINA SAHİP ÇIKTI”

Son olarak kürsüye gelen Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, “Rejim düşmanı ve mürteci diye bahaneler uydurarak devlet erkanından Mehmet Akif Ersoy’un cenazesine maalesef kimse katılmamış. Tek başına cenazesi camiye getirildiğinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri Ersoy’a sahip çıkarak o aziz nahaşin üzerine Türk Bayrağını sermek suretiyle o dönemin yöneticilerine rağmen muhteşem bir cenaze töreni yaptılar. İstiklal Marşımızın güzel okunması için finale kalan 7 öğrencimizi de dinledik. Ben gerek öğretmenlerimize gerekse öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz İstiklal Marşımızı çok güzel okudular. Ben tekrar bu güzel ve anlamlı çalışmalara katkısı olan bütün öğretmenlerimiz ve velilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında birinci olan Gamze Yeşil, “Ödüller açıklanırken daha bir korku oldu içimde güvenemedim kendime. Daha sonra İstanbul dedi olay bende bitti. Gerçekten çok heyecanlandım” dedi.

selyus