Ana Sayfa EĞİTİM 16 Şubat 2015

Yalanlarına öğrencileri de alet ettiler

Günlerdir gündemden düşmeyen Erenköy Kız Anadolu Lisesi’nin Atatürk çerçeveleri iftiracıların dediği gibi yerlerde değil duvarlarda asılıydı. Bu arada okulun birkaç iftiracı öğretmeni, öğrencileri kışkırtarak slogan attırdılar.

Son günlerde gündemden inmeyen Erenköy Kız Anadolu Lisesi’nin duvarlarında asılı olan Atatürk çerçeveleriyle ilgili gerçekleri bugün okula giderek yerinde inceledik. İftiracıların hiçte öyle dedikleri gibi Atatürk çerçevelerini yerlerde görmedik. Gayet tabi duvarlarda asılıydılar. Erenköy Kız Lisesi’nin eski mezunlarından birkaç provokatör ile okulda öğretmen olarak görev yapan aynı zihniyettekiler birleşti ve okulun müdürü Saadet Berna Ocakçıoğlu’na Atatürk tablolarını indirdi diye iftiralar atarak karalama kampanyası başattılar. Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi bahsedilen posterler yerinde asılı olarak durmaktadır. Erenköy Kız Anadolu Lisesi’nin Müdürü Saadet Berna Ocakçıoğlu, ara sömestrden yararlanarak daha hijyenik olması için okulu boyatma işlemini başlatmış. Bu arada duvarlar boyanırken ister istemez çerçeveler geçicide olsa indirilecekti. Boya işlemi bittikten sonra eskisi gibi bu bahse konu olan çerçeveler yerine asıldı.

 

İFTİRALARINI GÜNLERCE SÜRDÜRDÜLER

Kul hakkından korkmayan bu anarşist zihniyetli ekip, sosyal medyayı da kullanarak müdür Ocakçıoğlu’na iftira atmaya devam ettiler. Hiç sıkılmadan ve yüzleri kızarmadan da bu iftiralarını günlerce sürdürdüler. Hatta gerçeklerin öyle olmadığını bildikleri halde yalanlarına devam ettiler. Ayrıca müdür Ocakçıoğlu’nun gelmesini hazmedemeyen bu çete, daha sonra Kadıköy’ün sözde sivil toplum örgütlerini okulun önüne topladılar. Toplananlar arasında CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Yazar Sunay Akın ve eski Belediye Başkanı Selami Öztürk’te vardı. Hadi okulun eski mezunları duygusal davranıp bu yalana inandılar. Ya siz, kamuoyuna mal olmuş insanlarsınız, sizde mi yediniz bu yalanları da geldiniz okulun duvarının dibinde duruverdiniz! Hiç mi içeri girip okulun yetkililerinden gerçekleri öğrenmek aklınıza gelmedi? Yada sizinde işinize öyle mi geldi?

 İşin en üzücü yanı ise içerideki art niyetli iftiracı öğretmenler, dışardaki provokatörlerle işbirliği içinde öğrencileri kışkırtarak eylemcilerin toplandığı yere götürüp slogan attırmaları oldu.

Kadıköy’de 20 yıl Kadıköy Belediye Başkanlığı yapmış ama bir 20 yıl daha yöneticilik yapsa iftira atmak hastalığında kurtulması zor olan Selami Öztürk’ün eylemden bir gün önce attığı twitter: “Erenköy Kız Lisesinde Atatürk köşesinin kaldırılması okulda verilecek Eğitiminde nasıl olacağının göstergesi.Yarın Saat.10.00 okul önündeyiz”

İşin gerçeği ise; Atatürk köşesi kaldırılmadığı gibi, özenle dahada düzenli bir hale getirildi. 

“ANLATILDIĞI GİBİ BİR DURUM YOK”

Günlerdir süren bu üzücü olayla ilgili bir açıklama yapan Erenköy Kız Anadolu Lisesi Müdürü Saadet Berna Ocakcıoğlu, “Şubat ayında tatil oldu ve okulumuz daha temiz olsun diye duvardaki resimler boyadan etkilenmesin diye geçici olarak aşağı indirildi. Bütün resimler ve çerçeveler tekrar yerine konulacaktı, resimler eski olduğu için bunları yeniletelim, öyle asalım dedik. Yarıyıl tatilinin ardından okullar açıldı ve onların bir çoğu yerine konuldu. Yetişmeyenler daha sonra asılacaktı.  Okulda bir arkadaşımız bu durumu medyaya aktarıyor. Ancak anlatıldığı gibi değil. Atatürk Köşesi yenilendi, aynalar yerli yerinde duruyor. Anlatıldığı gibi bir durum yok. Okulun daha güzel bir hale gelmesi için bunları yaptık. Balerin resimleri vardı, 15 yıl önce yapılmış. Ancak çok soluk ve kirlenmiş duruyordu. Üzerine çeşitli şekiller de çizilmişti. Geçmişte arkadaşların bunlara emek verdiğini bilmediğimiz için yenilendi, burada bir kasıt yok. Ayrıca Türk büyüklerinin fotoğrafları da asıldı. Bütün okullarda Türk tarihi anlatan resimler fotoğraflar olur. Bu lisede yoktu, yeni astık. Atatürk Köşesi’nin yanında bunlara da yer vermek istedik. Okulda olmayan diğer Türk büyüklerinin fotoğraflarını da asacağız.” dedi. 

 

Etiketler:
selyus