Ana Sayfa EĞİTİM 7 Eylül 2014

Yeşilbahar Orta Okulu kaldı

Öğrencilerinin, öğretmenlerin, velilerin ve Kadıköylülerin itiraz ettiği Yeşilbahar Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürülmesi kararından vazgeçildi. Ok

Yeşilbahar Orta Okulu kaldı

Öğrencilerinin, öğretmenlerin, velilerin ve Kadıköylülerin itiraz ettiği Yeşilbahar Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürülmesi kararından vazgeçildi. Okul bu yıl da normal eğitime devam edecek.

Göztepe’de bulunan ve Milli Eğitim Müdürlüğü kararıyla İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmek istenen Yeşilbahar Ortaokulu velileri, öğrencileri ve mahalleli “Yeşilbahar Ortaokulu İmam Hatip Olmasın” talebi ile başlattıkları eylemlere 29 Ağustos’ta Kadıköy Boğa Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla devam etti.
Boğa’da toplananlar basın açıklaması öncesinde “Kararımız kesindir okulumuz bizimdir” diyerek imza toplamaya devam etti. İmam hatip dayatmasına karşı çıkan ve “Artık Yeter Okuluma Dokunma” diyen mahalleli, veli ve öğrencilerle birlikte çeşitli parti temsilcilileri, demokratik kitle örgütleri, dernekler, mahalle dayanışmaları ve Eğitim-Sen’li öğretmenler de basın açıklamasında hazır bulundu.

Yeşilbahar Ortaokulu öğretmenlerinden Özden Aras’a söz verildi. Aras, okul idaresi tarafından kendilerine atılan telefon mesajıyla, okulun imam hatibe dönüştürülmesi kararının geri alındığının kendilerine bildirildiğini söyledi. Kalabalık büyük bir sevinç yaşarken bazı veliler gözyaşlarını tutamadı.

Resmi yazı gelmedi

Yeşilbahar ile ilgili olarak, ellerine tebliğ edilen bir resmi belge olmadığını ve bilginin mesajla geldiğini belirten okul velisi İbrahim Gençer “Resmi yazı olmadığından bu söyleme güvenmiyoruz, eylemleri sürdüreceğiz” dedi. Avukat Can Atalay ise, yaptıkları eylemlerin yeni bir yurttaşlık anlayışını ördüğünü belirterek, Yeşilbahar’da hâlâ 5. sınıflara öğrenci kaydı yapılmadığını, bunun yeni bir İmam Hatip’e dönüştürme planı olabileceğini, yöneticilerin niyetinin ne olduğu anlaşılana kadar eylemlerin süreceğini vurguladı.

Yeşilbahar Ortaokulu için Veli-Der, Göztepe Dayanışması, Kadıköy Kent Dayanışması, İstanbul Kent Savunması ve Eğitim-Sen’in desteğiyle iki aydır yoğun bir mücadele süreci yürütülüyor. Çeşitli yürüyüşler ve eylemler organize eden veliler konuyla ilgili olarak TBMM’ye giderek soru önergesi sunulmasına önayak oldular, kampanya kapsamında 13 bin imza topladılar.

Etiketler:
selyus