Ana Sayfa EĞİTİM 31 Temmuz 2017

Zeytinburnulu öğrencilere ücretsiz tatil

Zeytinburnulu öğrenciler, Çanakkale-Assos’ta birbirinden renkli aktivitelerle yazın tadını çıkardı. Kaz dağlarının eteğinde denize sıfır konumlandırılmış Kayalaraltı Sosyal Tesisleri’nde ücretsiz 1 hafta tatil yapan gençler, bol bol yüzüp deniz, kum ve güneşin tadını çıkardı.

Akademik, sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel alanlarda başarı sağlayan 9. ve 10. sınıf öğrencilerini 1 haftalık yaz tatiliyle ödüllendiren Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi (ZEYGEM), 11 gruptan oluşan toplam 880 öğrenciyi Çanakkale Assos Kayalaraltı Sosyal Tesisleri’nde misafir etti. Kızlar ve erkekler ayrı olmak üzere her hafta 80 öğrencinin tatil yaptığı Kaz dağlarının eteğindeki Çanakkale Yaz Gençlik Kampı’nda gençler, okçuluktan yüzmeye, kanodan doğa turlarına kadar çeşitli sportif ve sosyal aktiviteler gerçekleştirip doyasıya eğlendi.

İLK KEZ KANO YAPTILAR

Voleybol, bowling, yüzme, basketbol, masa tenisi, doğa yürüyüşleri ve tarihi geziler dışında yanlarına aldıkları oltalarla balık avına da çıkan gençler, yeşilin ve mavinin iç içe geçtiği Assos koylarında su sporlarından kanoyla ilk kez tanıştılar. Geceleri gitar eşliğinde konserlerin verildiği kampta öğrenciler, söyleşi ve çeşitli tiyatro müsamereleri gerçekleştirip Çanakkale ruhunu kamplarına taşıdılar. Birçoğunun birbiriyle ilk kez tanıştığı tatilde arkadaşlarıyla Assos’un eşsiz doğasını keşfeden gençler, futbol, basketbol, voleybol, okçuluk, bowling, masa tenisi ve satranç turnuvalarında ise birbiriyle tatlı rekabetler yaşadı. Etkinliklerin sonunun gelmediği tatilde graffiti sanatına da el atan gençler, kendilerine tahsis edilen alanda birbirinden farklı duvar boyamalarına imza attı.

MAVİ SULARDA TEKNE TURU

Her grubun 6 gün süreyle pek çok aktiveye katılıp eğitim aldığı kamp boyunca öğrenciler, uzman rehberler eşliğinde yakın çevredeki Milli Park, Gazi Süleyman Paşa Türbesi, Piri Reis, Akbaş Şehitliği, Tabyalar ve Seyit Onbaşı Anıtı’nı ziyaret etti. Ayrıca Adatepe Köyü, Zeus Altarı, Kaz dağları, Şahindere Kanyonu, Behramkale, Murat Hüdavendigar Camii, Assos Amfi Tiyatro, Athena Tapınağı, Assos Antik Limanı da grubun gezi rotasında yer aldı. Gezilerini tekne turu ile tamamlayan gençler, Bozcaada, Akçay, Burhaniye ve Altınoluk’a mavi tur düzenleyip tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu eşsiz manzaralara tanıklık etti.

Salim Dağ’ın Çanakkale Ruhu seminerleri verdiği kampta akademik eğitimine devam eden öğrenciler Etkin İletişim, Uyum ve Doğru Meslek Seçimi, Senaryo Yazım Atölyesi, Doğru Nefes Alma Teknikleri, Ritim Dans Atölyesi, Beden Dili ve Pandomim, Usturlap Atölyesi ve Doğaçlama Atölyesi gibi eğitimlere katılıp kendilerini tanıdı. Birlikte yaşama sanatı ve ahlakı üzerin de eğitim alan gençler, Hüseyin Kurtça’nın verdiği senaryo derslerinin ardından Komşuluk, Birlikte Yaşama Sanatı temalarında kısa filmler çekip yaşıtları üzerinde konu hakkındaki farkındalığı artırdı.

3 YILDA 2 BİN 240 ÖĞRENCİYE TATİL ÖDÜLÜ

Hiçbir detayın atlanmadığı Çanakkale Yaz Gençlik Kampı’nda öğrencilerle birebir ilgilenilmesi ve kamp faaliyetlerinin sağlıklı yürütülmesi için güvenlik görevlileri, sağlık personelleri, temizlik çalışanları, cankurtaran ekibi ve gezi rehberleri hafta boyunca öğrencilere eşlik etti.

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında yürütülen Çanakkale Assos Yaz Gençlik Kampı, 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Zeytinburnu Belediyesi Kayalaraltı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen Çanakkale-Assos Yaz Gençlik Kampı’nda 2015 yılında 160, 2016 yılı Yaz Kampı’nda 880, 2016 yılı Kış Kampı’nda 320 ve bu yıl 880 öğrenci olmak üzere 3 yılda toplam 2 bin 240 öğrenci konuk edildi.

selyus