Ana Sayfa EKONOMİ 25 Mayıs 2014

Akıllı bisiklet ile yolculuk dönemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK herkes için bisiklet projesini başlattı. Kent genelinde akıllı bisiklet projesiyle İstanbulluların kull

Akıllı bisiklet ile yolculuk dönemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK herkes için bisiklet projesini başlattı. Kent genelinde akıllı bisiklet projesiyle İstanbulluların kullanımına sunulan bisikletlere elektrikli bisikletler de ekleniyor. Yamaçlar elektrikli bisikletle aşılacak.

Kent genelinde bisikletle ulaşımın teşvik edilmesi amacıyla başlatılan proje özellikle sahil bandında uygulanabiliyor. Kent ve arazi yapısın bağlı olarak bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla yeni bir sistem geçilecek. Sessiz ve pratik olması nedeniyle tercih edilen elektrikli bisikletler yaygınlaştırılacak. Vatandaşlar birçok güzergahta bulunan yamaçları elektrikli bisikletle aşacaklar. Böylelikle daha uzun mesafeli bisiklet yolları hizmete alınarak kent genelinde yaygınlaştırılacak.

7 Tepe’de bisikletle yolculuk

Kadıköy-Kartal, Florya-Yeşilköy sahil bandında hizmete açılan proje,elektrikli bisikletlerin devreye alınmasıyla kent içinde yeni güzergahların da açılmasını sağlayacak. Tarihi yarımada başta olmak üzere elektrikli bisikletlerin kullanımı ve yaygınlaştırılması için çalışmalar başlatıldı.
Her yaş grubundan vatandaşın kullanabileceği özellikleri taşıyan elektrikli bisikletler ulaşıma yeni bir alternatif olacak. Daha fazla yol alma ve dik yokuşları çıkabilme özelliği sayesine her yaş grubuna hitap edecek elektrikli bisikletlerin hizmete sunulması için İSPARK çalışmalarını hızlandırdı. Kopenhag başta olmak üzere bu sistemi uygulayan dünya kentlerindeki bazı örnekler yakından incelendi.

Bisikletle Ulaşım Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bisiklet yollarını yaygınlaştırırken İSPARK vasıtasıyla da ulaşıma alternatif model akıllı bisiklet yolarını hayata geçiriyor. Kadıköy- Kartal arasında on istasyonla hizmet veren projeye yeni Akıllı Bisiklet güzergâhları ekleniyor.
İSPARK Florya-Yeşilköy arası 6 kilometrelik alanda akıllı bisiklet kiralama projesini tamamladı. İstanbullular yakın zamanda Florya- Yeşilköy arası pedal çevirebilecekler.

İstanbullular sağlıklı yaşama pedal çevirdi

Kadıköy-Kartal arasındaki 10 istasyonda 100 bisikletle geçen yıl Mayıs ayında başlatılan uygulama İstanbullular tarafından yoğun ilgi görürken, kiralanan bisiklet sayısı 50 bine ulaştı.
İSPARK, Kadıköy- Kartal arasında tur ve spor etkinliği olarak kullanılan bisikletlerde yaz döneminde yaşanan yoğunluğa çözüm üretmek amacıyla kredi kartıyla kiralanabilen bisikletleri abone kart temin ederek te kullanabiliyorlar.
İstanbullular kredi kartı ve abone kartla 1 saati 2 TL, 2 saati 3 TL günlük 25 TL ücret ödeyerek haftanın her günü 07.00 ile 24.00 saatleri arasında bisikletleri kiralayabiliyorlar.

Akıllı Bisikletin İkinci Ayağı Florya-Yeşilköy Hattında Başlıyor

İstanbulluların beğenisini kazanan Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemini Kadıköy-Kartal sahilinde başlatan İSPARK, şimdi de Florya-Yeşilköy arasındaki güzergahta uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Mevcut güzergah üzerinde kurulan akıllı bisikletlerin ekipman ve diğer teknik uygulamaları tamamlanarak sistemin test -kontrol çalışmalarında sona gelindi. Proje yakın zamanda bisiklet severlerin kullanımına sunulacak.
Yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki Florya-Yeşilköy güzergahında hayatta geçirilecek projede 5 istasyon bulunacak. 100 bisikletle hizmet verilecek uygulama kapsamında hasar gören bisikletlerin tamir edilebildiği bakım onarım kademesi ile daha kaliteli ve etkin hizmet verebilmek için müşteri hizmetleri noktası da bulunacak.

Tarihi Yarımadada bisikletle yolculuk

İSPARK, Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle tarihi yarımada da uygulanmak üzere akıllı bisiklet projesi hazırlandı. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilmesi planlanan projenin bir yıl içinde açılması hedefleniyor. İlk etapta Sultanahmet, Topkapı Sarayı önü, Gülhane Parkı ve Eminönü olmak üzere dört istasyonla hizmet vermeye başlayacak akıllı bisiklet uygulaması bu güzergâhta yayalaştırma projesi kapsamında genişletilecek.
Tarihi yarımadada belli noktaların araç trafiğine kapatılmasıyla birlikte hattın Beyazıt, Vezneciler, Süleymaniye ve belirlenecek diğer alanlarda yaygınlaştırılması düşünülüyor. Çevre dostu şehir içi ulaşımın alternatif aracı olan bisikletin daha yaygın kullanılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmalar yürüttüklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik,“ Bisiklet yolları üzerinde kurduğumuz Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi ile bisiklet severlere güzel bir hizmet daha sunmaya hazırlanıyoruz. Kadıköy-Kartal arasında geçen yıl başlattığımız uygulamayı, Florya-Yeşilköy hattında da hayata geçirmek için başlattığımız çalışmalarda sona geldik. Kısa zaman sonra hizmete açacağız. Ayrıca, akıllı bisiklet uygulamasını tarihi yarımada gibi kentin yamaç olan güzergahlarına da taşıyacağız. Her yerde herkesin bu imkândan yaralanması için elektrikli bisikletleri devreye sokacağız. Bu amaçla sistemi uygulayan kentleri ziyaret ettik ve çalışmalarımız başlattık. Kısa zamanda yokuşları elektrikli bisikletlerle aşacağız .” dedi.

Etiketler:
selyus