Ana Sayfa EKONOMİ 26 Haziran 2014

Ataşehir’de model semt pazarı

Ataşehir Belediyesi’nin Cadde ve sokaklarda kurulan semt pazarları yerine çağdaş sağlıklı yaşanabilir bir kent için yaptığı ‘Kapalı Sabit Pazar’, aynı

Ataşehir’de model semt pazarı

Ataşehir Belediyesi’nin Cadde ve sokaklarda kurulan semt pazarları yerine çağdaş sağlıklı yaşanabilir bir kent için yaptığı “Kapalı Sabit Pazar’, aynı zamanda bir model olma özelliği taşıyor.

Küçükbakkalköy Mahallesi’nde 6 aydır hizmet veren kapalı pazar alanında Çarşamba günleri kurulan giyim pazarında, Ataşehirliler son moda kıyafet, ayakkabı ve aksesuar gibi ürünlere uygun fiyatlara ulaşabiliyor. Pazar günü hizmet veren semt pazarında ise en taze meyve, sebze gibi ihtiyaçlarını sağlık koşullarına uygun ve temiz bir şekilde karşılayabiliyor.

Ataşehir Belediyesi tarafından 7 bin 500 metrekarelik alana inşa edilen kapalı pazar alanında vatandaşların daha çağdaş bir hizmet alması amacıyla bazı ek imkânlar da sunuluyor.

Kapalı pazar alanında Ataşehirliler, alışveriş yorgunluğunu alanın içerisinde yer alan kafeteryada atabiliyor. Engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanan alanda ayrıca zabıta ve sağlık birimleri, bebek bakım ünitesi, prova odası, Mescid ve dinlenme alanları da bulunuyor.

Cadde ve sokak aralarında kurulan pazarların yerini alan kapalı pazar, daha modern ve konforlu yönleriyle bölge insanının yağmur, çamur, toz gibi sıkıntılı ortamda alışverişlerine son vererek, rahat ve sağlıklı koşullarda alış veriş imkânı sağlıyor.

Kapalı pazar’da kaliteli ve uygun fiyatlarla modern bir ortamda alışveriş yapma imkânına sahip olan Ataşehirliler, bu hizmetten dolayı Ataşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler.

Ataşehir Belediyesi örnek olarak başlanan projenin devamında diğer mahallelere de sabit pazarlar alanları oluşturulmayı hedefliyor.

Etiketler:
selyus