Ana Sayfa EKONOMİ 16 Ağustos 2014

Bakan Yazıcı Rize’de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çeşitli etkinlikler için geldiği Rize’de, Ticaret ve Sanayi odası tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde

Türkiye ekonomisinin 12 yılda geçirdiği değişim ve dönüşüm ortada”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çeşitli etkinlikler için geldiği Rize’de, Ticaret ve Sanayi odası tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen Vergi Ödül Töreni’ne katıldı.

Bakan Yazıcı, Türkiye’nin çok önemli bir cumhurbaşkanlığı seçimini geride bıraktığını, Türkiye’nin 12. cumhurbaşkanının yüzde 52 destekle ilk turda halkın desteği ile seçildiğini belirtti.
Türkiye ekonomisinin 12 yılda geçirdiği değişim ve dönüşüm ortada olduğunu ifade eden Yazıcı, “2003 öncesinde Türkiye ekonomisi krizlerle anılan, dengesizliklerin, güvensizliğin, istikrarsızlığın ha olduğu bir ekonomiydi. Geçmişte Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi borçlanma ihalesi açtığında, herkes “Talep gelecek mi? Hazine borçlanabilecek mi?” diye kaygı ile izlerdi. Büyük kamu açıklarını kapatma telaşı içinde, diken üstünde bir ekonomi haline getirmişlerdi ülkemizi. Bu ülke yüzde binlerle ifade edilen gecelik faiz oranlarını gördü. Yüzde 100’ün üzerinde enflasyonla yaşadı. Kimse cebinde milli parasını taşımak istemiyor, maaşını alan, malını satan döviz bürolarına koşuyordu. Hamdolsun artık bu günler çok geride kaldı” diye konuştu.

Her zaman insanı gündemlerinden çıkarmadıklarını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:
“Üreten insan, üretileni pazarlayan insan, hedef kitlesi insan. Bütün faaliyetler insan üzerinde dönüp dolaşıyor. Merkezde insan var, topluma güven vereceksiniz, insanlar size güvenecek. Güveni sağlayan da sizin adaletiniz. Ölçünüz hukuk ve adalet değilse başka şeyler sizin için ölçü haline gelmişse orada risk vardır. Hukuk ve adaletin olmadığı yerde keyfi tasarruflar olur. Keyfi tasarrufların olduğu yerde de herkes için risk vardır. Türkiye her alanda bu değişim ve dönüşümü yaşarken biz bu esaslar içerisinde hareket ettik. Bunlarda rakamlara yansıyor.”

Son günlerde Kapıkule Gümrük Kapısında kuyruk olduğunu belirten Yazıcı, “Kapıkule’de yoğunluğun birinci sebebi yurt dışında bulunan vatandaşların genelde belli zaman diliminde Türkiye’ye dönmeyi tercih ediyor olmaları. Elektronik ortamda Trakya’dan batıya açılan kapılarımızı izlemeleri mümkünken, buna dikkat etmeden hepsinin de Kapıkule’ye yönelmiş olmaları sorunların sebeplerindendir. Bulgaristan’da Gümrük kapısındaki çalışma dolayısıyla Bulgar tarafında gümrük hizmetlerinin aksatılarak yürütülüyor olması bu tarafta şişmelere neden oluyor. Elbette o görüntüleri hiçbirimiz arzu etmeyiz. Bilesiniz ki hedefimiz; yığılmaları önleyecek ve tek durakta hizmet almak suretiyle geçişleri daha hızlı hale getirmektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gelir ve kurumlar vergisinde dereceye giren kişi ve kuruluşların temsilcilerine ödül verildi.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Borcu olana müjde…

Borcu olana müjde…

selyus