Ana Sayfa EKONOMİ 9 Kasım 2014

Beyoğlu’nda Design Week rüzgarı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; “Beyoğlu’nun sokaklarında endüstriyel tasarıma gönül vermiş insanlara fırsat vermek bizim hedefimiz”

Beyoğlu’nda Design Week rüzgarı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; “Beyoğlu’nun sokaklarında endüstriyel tasarıma gönül vermiş insanlara fırsat vermek bizim hedefimiz”

Gelişen, değişen ve zenginleşen ülkemiz marka yaratma konusunda artık çok iddialı sanayi odamız ve buradaki tasarımcılarla ortak bir çalışma başlatıp üretim yapan insanlara yeni bir hamle kazandırılabilir
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gelişen, değişen ve zenginleşen ülkemiz artık marka yaratmak konusunda çok iddialı hale geldiğini belirterek, “kültür sanat insanlarımız, genç tasarımcılarla birlikte endüstriyel tasarım üzerinde sanayiye, üretime ruh vererek dünya pazarlarında fark yaratma konusunda iddialılar”

İstanbul Design Week (İDW) 2014 dünyanın başlıca tasarım sergileri, “Yaratıcı Sezon” konseptiyle, özel projeler ve modern sanat sergileriyle bu sene ilk defa, Beyoğlu Belediyesinin katkılarıyla Tepebaşı’nda sergileniyor. 5 Kasım’da başlayan İstanbul Design Week (İDW) 2014 fuar alanında kurulan stantları gezen ve ürünler hakkında bilgi alan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nda bu zamana kadar kültür, sanat ve tiyatro alanında birçok etkinliğin yapıldığını ifade ederek, “gelişen, değişen ve zenginleşen ülkemiz artık marka yaratmak ve katma değerini artırarak ülkeyi zenginleştirme konusunda giderek çok daha iddia sahibi oldu.” dedi. Dizaynırların bu işin olmazsa olmazlarından olduğunu da ifade eden Başkan Demircan, “kültür sanat insanlarımız, genç tasarımcılarla birlikte endüstriyel tasarım üzerinde sanayiye, üretime ruh vererek dünya pazarlarında fark yaratma konusunda iddialılar.” şeklinde konuştu.

Gençlere ve farklı organizasyonlara kapımız her zaman açık

Beyoğlu’nda, kültür sanatta ne kadar iddia sahibi olduklarını geçmiş tarihlerle kıyaslayarak anlatan Ahmet Misbah Demircan, geçmişte Beyoğlu’nda, Karaköy’de imalata ruh verme dizayn etme ve endüstriyel tasarımı ön plana çıkartma gayreti olduğunu söyledi. Beyoğlu bölgesinde bulunan üniversitelerde ve Beyoğlu’nda yaşayan gençler içerisinde yaratıcı fikirlere sahip olanlar olduğunu açıklayan Demircan, “Beyoğlu’nun sokaklarında endüstriyel tasarıma gönül vermiş insanlara da fırsat vermek bizim hedefimiz. Gençlere ve farklı organizasyonlara kapımız her zaman açık.” dedi.

Asıl hedef genç tasarımcılarla iş birliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sayesinde gerçekleşen Design Week tasarım günlerinin bu yıl Tepebaşına gelmesi konusunda öncülük yaptığını söyleyen Demircan, “Aslında hedefimiz, bölgemizde bulunan Sanayi Odasının 50’ye yakın komitesi var. Bu komitelerin birçok orta büyüklükte imalatçıları var ve bunlarında genç tasarımcılara ihtiyaçları var. Yurt içinde ve yurt dışında rekabet edip, geliştirebilmek için yeni tasarımlarla fark atabilmeleri lazım. Bunu kendileri de biliyor. Bu yüzden Sanayi Odamız ve buradaki tasarımcılarla ortak bir çalışma başlatıp üretim yapan insanlara yeni bir hamle kazandırılabilir mi ve Beyoğlu bunun bir parçası olabilir mi diye düşünüyoruz. Başarılı olmasını da temenni ediyorum.” diye konuştu.

İstanbul Design Week 2014

İstanbul Design Week, tamamen tasarıma adanmış bir hafta olup, tasarımcılar için bir vitrin, katılımcı firmalar için ürünlerini ve etkinliklerini uluslararası bir kitleye sundukları fırsat. 2005 yılında kurulan tasarım oluşumu uluslararası olarak İstanbul’da halen varlığını sürdürmekte. Katılımcılar, etkinlik süresince yürütülen sempozyumlar, seminerler ve konferanslar ile tasarımın farklı dallarında birçok yaratıcı fikri yoğun bir şekilde deneme şansı yakalıyor. İstanbul Design Week, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hürriyet ve Dream Design Factory desteği ile International Design Fairs tarafından organize ediliyor.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Otopark tapusu geliyor

Otopark tapusu geliyor

selyus