Ana Sayfa DÜNYA EKONOMİSİ 22 Ekim 2017

İstanbul’da Transist 2017’de Hackathon yarışması

TRANSİST 2017 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı, 2-4 Kasım 2017 tarihlerinde, Lütfi Kırdar Rumeli Salonu, ICEC ve İstanbul Kongre Merkezi, ICC’de 10. kez kapılarını açıyor.

Ulaşım alanındaki yeni teknoloji ve stratejik gelişmelerin aktarıldığı; katılımcılar, yerel yönetimler ve sektör temsilcileri arasında sürdürülebilir bilgi alışverişinin sağlanacağı TRANSİST 2017’de “Dijital Çağda Geleceğin Ulaşımını Kodluyoruz” sloganıyla Hackathon İstanbul yarışması düzenleniyor. 2-3 Kasım 2017 tarihinde TRANSİST 2017 etkinlikleri kapsamında düzenlenecek yarışmaya tüm yazılımcı, geliştirici ve tasarımcı profesyonelleri ve bu alanlarda iddialı öğrencileri katılabilir.

HackathonCity-İstanbul’da bir fikri 24 saat içerisinde düşünmen ve kodlara dökmen gerekiyor. Yarışma sürecinde Entegre ve Akıllı Toplu Ulaşım, Kullanıcı Dostu Mobil Uygulamalar, Geleceğin Toplu Taşıma Uygulamaları Paylaşım Ekonomisi, Güvenli Toplu Ulaşım Akıllı Ödeme Sistemleri ve Fiyatlandırma, Dijital Yolculuk, Mobilite deneyimini iyileştirecek ve verimliliği artıracak yaratıcı çözümlerin kodlara dökülmesi gerekiyor.

Hackathon süresince geliştirilecek yazılımın, ulaşım ihtiyaçlarına yönelik teknoloji ve hizmet ihtiyaçlarını karşılaması hedeflenmektedir. Yarışmaya bireysel ya da takım olarak katılım sağlanabilir. Takımlar minimum 2, maksimum 3 kişiden oluşmalıdır. Yaş sınırlaması 18 yaş üstü olacaktır. Yarışmanın birincisine 7500 TL, ikincisine 5000 TL ve üçüncüsüne 2500 TL para ödülü verilecektir. Hackathon City İstanbul, ön başvuruları www.hackathoncity.istanbul web sitesi üzerinden 29 Ekim 2017 tarihine kadar yapılabilecek.

selyus