Ana Sayfa DÜNYA EKONOMİSİ 2 Ağustos 2015

Otopark sorununa teknolojik çözümler

Dünya metropollerinde otopark alanında geliştirdiği teknolojik çözümler ile adından söz ettiren Alman Weeka şirketi İstanbul’da yatırım yapmak için İSPARK ile masaya oturdu.

Geliştirdiği teknolojik ve yenilikçi çözümler ile İstanbul’da otopark alanında devrim yapan ve şehrin parklanma problemine neşter vuran İSPARK, yurt içi ve yurt dışı teknoloji firmalarından işbirliği teklifleri alıyor. Günde 600 yeni aracın trafiğe çıktığı ve 3 milyondan fazla aracın bulunduğu İstanbul’da ki otopark ihtiyacı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor

Alman devi Wolkswagen’in lojistik firması olan Weeka şirketi, İstanbul’da yapılması planlananı Apart Parklar için iş ortaklığı ve yatırım teklifiyle İSPARK’ın kapısını çaldı.

Almanya, Avusturya, İsviçre, Çin, İspanya, İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir çok metropolde teknolojik ve modüler kapalı otoparkları hizmete sunan ve yıllık cirosu 1.2 milyar euro’yu bulan Weeka, İSPARK ile birlikte İstanbul’un otopark sorununa teknolojik çözümler sunmayı hedefliyor.

İSPARK Genel Müdürlük binasında gerçekleşen toplantıya Weeka şirket ortaklarından Michael Kastel, Michael Frangenberg, Dieter Kastel, Ulrich Gleissner’inyanı sıra iş adamları Ben Benz, Klaus Albert Unger ve Hasan Hilmi Öksüz katıldı. İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Korkut ve birim müdürleri tarafından karşılanan heyete yapılan toplantı ve karşılıklı sunumlar sonrasında departmanlar gezdirilerek İSPARK’ı daha yakından tanımaları için teknik bilgiler aktarıldı.

İstanbul sokaklarındaki yol üstü parklanmanın önüne geçilerek otopark sorununa çözüm sağlayacak Apart Park projesin en kısa sürede hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik; Proje kapsamında teknoljik altyapı firmaları ile görüşüyoruz. Dünya genelinde uluslararası başarılara imza atmış Weeka şirketinin projemize olan ilgisinden memnuniyet duydum. Karşılıklı görüşmeler neticesinde projeyi birlikte hayata geçirme imkânı bulabiliriz. Önemli olan İstanbul’a ve İstanbulluya hizmet etmektir. Dedi.

MAHALLE ARALARINA ÇÖZÜM APART PARKLAR

İSPARK, kurulduğu günden bu yana geliştirdiği teknolojik çözümler ile otopark alanında ilklerin ve yeniliklerin İstanbul’a kazandırılmasını sağladı.  Dar alanlarda çok sayıda aracın parklanmasına imkan sağlayan teknolojik otopark çözümleri ile var olan kapasitesini her geçen gün artıran İSPARK, şimdi de Apart Park projesi ile otopark sorununa çözüm üretmeyi hedefliyor.

APART PARK NEDİR

Ulaşım master planı verilerine göre yeterli park alanı olmayan semtlerde, şehrin dokusuna uygun mekanik sistemler kullanılarak imal edilmiş, 50 metrekarelik bir alanda 20 aracın park etmesine imkan sağlayan teknolojik otoparklar Apart Park olarak adlandırılıyor.

Proje ile yol üstüne park etmiş araçlar Apart Parklara çekilerek sokaklar temiz ve düzenli bir görünüme kavuşacak ve trafik probleminin çözümüne katkı sağlanacak.

Kısıtlı alanlarda maksimum aracın parklanmasını sağlayan, teknolojik imkanlardan faydalanarak personel ihtiyacını da minimize eden sistem ile araçlar asansöre bırakıldıktan sonra otomatik olarak boş raflara yerleştirilecek.

Etiketler:
selyus