Ana Sayfa DÜNYA EKONOMİSİ 20 Temmuz 2017

Üsküdar Belediyesi’nin Avrupa Birliği onaylı projesi başladı

Üsküdar Belediyesi, Avrupa Birliği’nin en yüksek bütçeli hibe programı olan ‘HORIZON 2020 Çerçeve dahilinde kapsamında açılan Akıllı, Yeşil ve Entegre Ulaşım başlığında Türkiye’de tek ilçe belediyesi olarak hibe almaya hak kazandığı proje dersleri başladı. 

Üsküdar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından sunulan Toplum için Şehirler (Cities-4-People) Projesi, Haziran 2017 tarihi itibarıyla 5 farklı ülkeden (İngiltere, Belçika, Hollanda, Yunanistan ve Türkiye) bir yerel kamu kurumu ve bir Ar-Ge kurumu olmak üzere toplam 13 ortağın katılımı ile uygulanmaya başladı. Proje, Avrupa Birliği HORIZON 2020 Çerçeve Programı kapsamında onay alan “Toplum Odaklı Ulaşım Sistemleri” konulu bir araştırma ve inovasyon projesidir.

Projenin amacı  ‘Akıllı, Yeşil ve Entegre Ulaşım’ konusunda yeni yöntemler geliştirmek. 12-13 Haziran 2017 tarihinde Hollanda’nın Amsterdam şehrinde gerçekleştirilen açılış toplantısı ile başlayan proje 3 yıl süreli olup Haziran 2020 tarihinde son bulacaktır. Proje kapsamında “Katılımcı Çalışma” yöntemi takip edilecek; böylece yetkili kurumların ve kullanıcıların bir araya gelerek gerçekleştireceği anket uygulamaları, atölye çalışmaları, bilgi günleri gibi organizasyonların yanı sıra pilot uygulamalar düzenlenecek.

Avrupa Birliği HORIZON 2020 Çerçeve Programı, Avrupa Birliği’nin bilimsel ve uygulamalı araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine hibe desteği sağlar. Program, bilim, teknoloji ve politika uygulamalarının uyumlaştırılmasını, Avrupa’nın araştırma ve teknoloji geliştirme kapasitesini güçlendirmeyi, üniversite-sanayi işbirliğini teşvik etmeyi, AB ülkeleri, aday ülkeleri ve işbirliği yaptığı ülkelerle farklı alanlarda işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyor.

Üsküdar Belediyesi, bu proje kapsamında kazandığı hibe ile toplum odaklı ulaşım konusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları ile şehir profili oluşturacak; vatandaşların ulaşımla ilgili karşılaştığı temel sorunları belirleyerek proje ortakları ile sürdürülebilir şehirleşme üzerinde çalışmalar yapacak.

Benzer Haberler

İlginizi çekebilir

TİM Başkanı Gülle, “Ekim ayında da yeni bir rekor açıklamak arzusundayız”

TİM Başkanı Gülle, “Ekim ayında da yeni bir rekor açıklamak arzusundayız”

selyus