Ana Sayfa EKONOMİ 22 Ocak 2015

EMITT, 19’uncu kez kapılarını açtı

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın (EMITT) açılışına İBB Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

71 ülke, 4 bin 500’ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde 19’uncu kez açan EMİTT’e çok sayıda yabancı devlet adamı da katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ında aralarında bulunduğu EMİTT’in açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TYD Başkanı Murat Ersoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Turizm Atölyesi Direktörü Tülin Ersöz, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, yabancı ülkelerden gelen turizm bakanları ve çok sayıda turizm profesyoneli katıldı. 

Açılışta konuşan Başkan Kadir Topbaş, Turizmin insanlığın ortak lisanı olduğunu söyledi. “Dünyanın en etkili fuarlarından biri olan EMİTT vesilesiyle medeniyetlerin beşiği İstanbul’da insanların bir araya gelmesi farklı bir anlam taşımaktadır” diyen Başkan Kadir Topbaş, her bireyin de dünya barışına katkı sunması gerektiğini söyledi.

Günümüz dünyasından ülkelerin değil de şehirlerin yarıştığını ama bunun da artık sona erdiğini ifade eden Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Artık odak şehirler var. Şehirlerin yaşadığı dönemi kapattık. Yükselen sektör ve bireylerin buluştuğu şehirler var. Şehirler artık temaları ile gündem oluşturmakta. Göreve geldiğimiz günden bu güne yaptığımız yatırımlarla ve çalışmalarla İstanbul’u değerleri ile öne çıkarmaya çalıştık. İstanbul turizm alanında büyük ivme kazandı. 2004’te 2 buçuk milyon turist sayısından bugün 10 milyonu aşma seviyesine geldik. Kendiliğinden olmadı bu. Turizm yatırımcıları bilirler. 2004’te göreve geldiğimde ilk toplantımı turizmcilerle yaptım. Sorunları masaya yatırdık. Gelecek hedeflerimizi belirledik.  Sektör temsilcileri ile bir araya gelerek İstanbul’un Turizmini Geliştirme Platform kurduk.” 

Gelişen teknoloji ile birlikte şehirlerin kendilerini dünyanın başka bir köşesine çok daha kolay tanıtabildiğini belirten Başkan Topbaş, “İnternet dünyayı küçülttü. Medeniyet ve kültürel özelliklerimizi dünyaya aktarabilme özelliğimiz var. Her bir kenti ayrı bir ülke özelliğinde. EMITT adeta dünyanın buluşma yeri. Hem kendi bölgelerimizi tanıtma hem de dünyada olup biteni anlamak için önemli bir fuar” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından protokol hep birlikte EMITT Fuarının açılış kurdelesini 19’uncu kez kesti. Açılışın ardından Başkan Topbaş fuar alanını gezerek yerli ve yabancı katılımcılarla sohbet etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Başkan Kadir Topbaş’a İstanbul Turizmine katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

 

 

Etiketler:
selyus