Ana Sayfa EKONOMİ 1 Mayıs 2014

Otopark tapusu geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, otopark sorununun çözümü için, her sokakta bir bina satın alıp katlı otopark yapacaklarını ve kat m

Otopark tapusu geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, otopark sorununun çözümü için, her sokakta bir bina satın alıp katlı otopark yapacaklarını ve kat mülkiyet tapusu gibi araç otopark mülkiyet tapusu vereceklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında İstanbul’da yaptıkları çalışmalardan söz eden Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, otopark sorununun çözümü konusunda tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma başlatacaklarını söyledi.
Sokaklardaki park yoğunluğuna önlem için, öncelikle birkaç sokaktan başlayarak 200 metrekareden aşağı olmayacak yapıları satın alıp katlı otoparka dönüştüreceklerini söyleyen Topbaş, şöyle konuştu: “Sadece o sokaktakilere hizmet edecek bir sisteme doğru gitmek istiyoruz. Bir model olacağına inanıyorum. Kat mülkiyet tapusu gibi araç otopark mülkiyet tapusu çıkararak, orada yaşayan insanlar bir maliyet karşılığında böylece otopark belgesi alacak. İstanbul’da bunu başlatmamız gerekir. Türkiye için de bir modeldir.”

Minibüsler Kent Merkezlerine Girmeyecek

Topbaş, minibüslerin kent içine girmeyeceği yeni sistemi de anlattı. Belediyeye ait otobüslerin büyük ölçüde yenilendiğini anımsatan Topbaş, şöyle devam etti:

“Minibüslerle ilgili çok farklı bir çalışmamız var. Minibüs esnafıyla yaptığımız görüşmelerde vardığımız mutabakatlar var. Çok kolay değil. Minibüslerin devam etmesini istiyoruz ama farklı bir şekilde. Yani kent merkezlerine artık minibüsle ulaşmak yerine, bizim toplu taşıma araçlarımızın istasyonlarına gelecek kadar bir sistem geliştirelim. Adeta bir VIP minibüs hizmeti veren, daha kısa mesafede yolcu taşıyan bir sistem. Ciddi bir mutabakatımız var. Çalışmalarımız devam ediyor. Öte yandan, bunlarla ilgili eğitim çalışmalarımız var. Kent trafik yönetimi oluşturacak bir sisteme doğru gittiğimizi ifade etmek istiyorum.”
Topbaş, 10 yılda 286 kavşak ve alt geçit düzenlemesi yaptıklarını belirterek, geçen yıl 7 kavşak ve 410 kilometre yeni yol yaptıklarını, deniz yolunda da önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini anlattı.

Etiketler:
selyus