Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 30 Ağustos 2017

Arnavutköy’de kurbanlıklar uygun fiyatta

Arnavutköy Haraççı Mahallesi’nde kurulan Modern Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda kurbanlık fiyatları şaşırtıyor. Tam donanımlı tesis sayesinde vatandaşlar, hem uygun fiyatta kurbanlıklarını seçiyor hem de kesimlerini yaptırabiliyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla 15 bin metrekare alana kurulan Arnavutköy Modern Kurban Satış ve Kesim alanında kurbanlıklar, uygun fiyatlara alıcılarıyla buluşuyor. Bu yıl ilk kez kurulan, içerisinde veteriner hekimlerin de bulunduğu tam donanımlı tesiste, kurbanlıklar satışa uygunluğu bakımından da tüm kontrollerden geçiyor. Son teknolojiyle düzenlenmiş kesimhanelerin bulunduğu satış alanında 2 büyükbaş kesim alanı, 46 padok ve 5 kamyon servis alanı yer alıyor. Ayrıca kurban pazar fiyatlarının altında satış yapan tesisin içerisinde, polis, ambulans ve zabıta bekleme noktalarının yanı sıra, ibadethane, tuvalet, duş alanı, kafeterya, İdari ve kayıt ofisleri de bulunuyor. Bu modern kurban satış ve kesim alanı sayesinde vatandaşlar kurbanlıklarını pazar fiyatının altında seçebiliyor hem de kesimini yaptırabiliyor.

‘‘15 BİN METREKARELİK ALAN İÇERİSİNDE HİZMET VERİYORUZ’’

Büyükbaş hayvanların bulunduğu tam donanımlı tesisi gezen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, tesis hakkında bilgiler verdi. Baltacı, ‘’Hem Arnavutköy’e hem de Arnavutköy dışındaki ilçelerimize ve hatta şehir merkezindeki kurban ibadetini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlarımıza iyi bir imkan sunduğumuzu düşünüyorum. Gelen vatandaşlarımızın teveccühü ile karşılaşıyoruz, burada şartlar gayet olumlu. Ayrıca buraya gelip giden insanlarımızı da düşündük, buraya gelip gitme açısından gerekli ve yeterli imkanları sunuyoruz. Yaklaşık 30 tane barınağımız var. Her bir barınağımızda 30 civarında da hayvanımızı barındırabiliyoruz. 2’de kesimhanemiz var, bu 2 kesimhaneyle beraber yaklaşık 15 bin metrekarelik alan içerisinde ve kapalı alan olarak baktığımızda da yaklaşık 6 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet vermeye gayret ediyoruz. Bu yıl ilk defa hizmet veren bir tesis burası. İnşallah gelecek yıllarda çok daha bilinir olacak ve daha fazla vatandaşımızın hizmetine amade olacak. Ama şimdiden ziyaretçi ve alıcı rakamları bir hayli arttı’’ diye konuştu.

‘‘KURBAN FİYATLARIMIZ ÇOK UYGUN, KURBAN ALICISI OLANLARI VE İHTİYACI OLANLARI BURAYA BEKLİYORUZ’’

Kurban fiyatlarının uygunluğuna değinen besici, Şükrü Mustafaoğlu ise, fiyatların düşük olmasını belediyenin verdiği destekle mümkün olduğunu söyledi. Mustafaoğlu, ‘‘Daha öncesinde kendimiz çadır kurup hayvanların yemliklerini, altlıklarını kendimiz yapmak zorunda kalıyorduk, başkanımıza böyle modern bir tesis oluşturduğu ve bizlere kolaylık sağladığı için teşekkür ediyoruz. Son derece modern ve temiz bir tesis oldu, alanlarda satıcılarda memnun. Sadece yeni bir Pazar olduğu için halk tarafından pek bilinmiyor. Burada kurban fiyatlarımız çok uygun, kurban alıcısı olanları ve ihtiyacı olanları buraya bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

selyus