Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 15 Ocak 2016

Çekmeköy’de şeffaf mutfak eğitimi

Çekmeköy Belediyesi ve Sealed Air iş birliği ile hayata geçirilen Şeffaf Mutfak projesi kapsamında, projeye katılan işletmelere hijyen ve güvenli gıda eğitimi verildi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, meclis salonunda verilen gıda eğitimine katılan esnafa duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Çekmeköy Belediyesi ve Sealed Air iş birliği tarafından başlatılan Şeffaf Mutfak Sağlıklı Güvenilir İşletmeler Projesi kapsamında planlanan eğitimler başladı. Projeye gönüllü olarak katılan işletmelerin işletme sahipleri ve çalışanlarına verilen eğitimlerde, sağlıklı ve güvenilir işletmeler için olması gerekenler anlatıldı. Eğitim, dünyanın hijyen devlerinden Sealed Air’in iş birimi Diversey Care Eğitim Direktörü Velaaddin Kılıç tarafından verildi. Eğitimlerde, yüzey temizliğinden, dondurulmuş gıdaların kullanımına; servisten, teşhire kadar her alandaki gıda güvenliğine dair bilgiler verildi.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Proje Genel Koordinatörü Şenol Çetin doğallıktan uzaklaşmanın ve gıda sektöründeki yanlış uygulamaların insan sağlığına olumsuz etkilerinden bahsederken, “İlerleyen zamanlarda kim kanser değil taramalarının yapılacağından endişe ediyorum. Gıda sektörünün güvenliği, insan sağlığının temel yapı taşlarından bir tanesi… Bu projeyi hayata geçirirken insan sağlığından sosyo ekonomik duruma kadar birçok alanda olumlu etki yaratmak için yola çıktık.  Sizle beraber hareket edeceğimiz bu projede birlikte çalışacağız. Bir eksiğiniz var mı? Desteğe ihtiyacınız var mı? Bu soruların cevaplarını verip daha iyi olmanızı sağlayacağız. Önce sizleri sonra şehrimizi tercih edilir yapacağız” dedi.

Eğitime katılarak işletme sahiplerini selamlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da, “İnanarak hayata geçirdiğimiz bu projeye dahil olarak doğru yolda olduğumuzu gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum, “dedi.

selyus