Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 22 Kasım 2016

Coca’Cola Türkiye’de zirvede

Coca’Cola aleyhine yapılan kampanyalardan neden bir sonuç çıkmadı sorusunu sorduğumuzda? Verilen cevapta Coca’Cola tarafından İslam ve Filistin’e yönelik olumsuz bir şeyin ispat edilemediği ifade edildi. Onun içindir ki Coca’Cola Türkiye’de zirvedeki yerini koruyor.

Coca’Cola Türkiye’de asitli içecekler arasında açık ara önde gidiyor. Türkiye’de satış pazarında ciddi bir yeri olan Coca’Cola’nun aleyhine yıllarca kampanyalar yapıldı. Ülkemizde özellikle muhafazakar kesim sosyal medya üzerinden ‘her aldığınız bir cola Filistinli çocuğa bir kurşun olarak gidiyor’ diye paylaşımlar yapsa da pek bir karşılık görmedi.

Bu arada önemli bir hatırlatma yapalım: Mili Takımın ana sponsoru Coca’Cola’dır. Yani devletimizi temsil eden formaların üzerinde Coca’Cola reklamı bulunmaktadır. Daha bunun ötesi var mı?

Aleyhlerine yapılan kampanyaların ispatı olmadığı için Coca’Cola ülkemizdeki pazarını kimseye kaptırmadı. Bu kampanyayı yapmak isteyen muhafazakar kesim, kendi oy verdikleri belediyelerin sosyal tesislerinde Coca’Cola satışının yapılması da belediye yöneticilerinin bu kampanyaya olan samimiyetsizliklerin gösterir.

Birde olaya Coca’Cola penceresinden bakacak olursak; gerçekten Coca’Cola’nın sahibi İslam düşmanı mı? Filistin düşmanı mı? Bunu bugüne kadar ispat edecek kimse de çıkmadı maalesef.

Sadece sosyal medya üzerinde kuru kuru suçlamalarla bu eylemler yapılmaz. Elinde bir kanıtın olacak ki millet seni dikkate alsın.

Velhasıl; Coca’Cola Türkiye pazarındaki yerini korumaya devam ediyor. 

selyus