Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 19 Eylül 2015

Emeklilerin yüzü gülecek

Hükümet emekliler için düğmeye bastı. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak. Emeklilere maaşlarını aldıkları bankaların promosyon ödemesi. TOKİ’den ev imkanının sağlanması. Faizsiz kredi imkanı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam sisteminin değişmesi gibi birçok konuda AK Parti çalışmalarını başlattı. Onlarca kalemden oluşan paketi Başbakan Davutoğlu 22 Eylül Salı günü açıklayacak.

Seçimden sonra emekliler için önemli düzenlemeler hayata geçirilecek. Yeni Meclis’in açılmasıyla, emeklilerin hem gelirini hem de sosyal haklarını artıracak yeni düzenlemeler için düğmeye basılacak. Seçimden sonra yapılacak ilk işlerden biri, 100 liralık ekstra zammın, bundan yararlanmayan emeklilere de verilmesi olacak. Ancak emekliler için yapılacaklar bu zamla sınırlı kalmayacak.

Türkiye’nin gelir dağılımının düzelmesi ve daha dengeli bir sosyal yapının oluşması için emeklilere dönük her türlü çalışmaya dikkatle bakan hükümet, sadece maaş artışı şeklinde değil. Emeklilerin ev sahibi olması, TOKİ’nin birtakım çalışması ve başka mekanizmalar konularında çalışmaları başlattı. Seçim sonrasında emekliler için hayata geçirilecek düzenlemelerin neler olacağı, 22 Eylül Salı günü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacak.

PAKET DOLU DOLU

Takvim’in haberine göre, AK Parti’nin hazırladığı sosyal paketin Salı günü açıklanması bekleniyor. Hem 100 liralık ekstra zammın detayları, hem de emeklilere yönelik diğer yeni düzenlemeler paketin açıklanmasıyla ortaya çıkacak. Emeklilere intibak, promosyon, faizsiz kredi, ticari faaliyette bulunanlardan yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması gibi pek çok konuda çalışma yapılmıştı. Bu konulardan hangilerinin pakette yer alacağı merakla bekleniyor. Ayrıca paketten emeklilere ev ve tatil müjdesi gibi imkanların çıkacağı da konuşuluyor.

GÜNDEMDEKİ KONULAR

100 liralık seyyanen zamdan tüm emeklilerin yararlanması.

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak.

Emeklilere maaşlarını aldıkları bankaların promosyon ödemesi.

TOKİ’den ev imkanının sağlanması.

İndirimli tatil imkanı. Özellikle emeklilerin kamu tesislerinden indirimli yararlanma imkanı üzerinde duruluyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam sisteminin değişmesi.

İlginizi çekebilir

Türkiye Hazır mısın?

Türkiye Hazır mısın?

selyus