Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 4 Eylül 2015

İETT transist 2015 proje yarışması başlıyor

İETT, 17 – 19 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Transist 2015, 8. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nda TRANSİST 2015 Proje Yarışması düzenliyor.

Her yıl ulaşım hizmetlerinin iyileştirilmesi ve başarılı kurumların teşvik edilmesi bunun yanı sıra ulaşım sektöründeki bilgi paylaşımını sağlamak, stratejik çalışmalara katkıda bulunmak, halkın toplu ulaşıma olan ilgisini artırmak, ulaşım teknolojilerindeki eksikliklerin tespit edilerek yenilikçi çözümler üretilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Transist 2015 bu yıl Proje Yarışması ile taçlanacak.

Transist Proje Yarışması’na kamu ve özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler 30 Ekim 2015 tarihine kadar www.transist.net web sayfasından başvurularını yapabilir. Üniversite öğrencileri ise akademisyen danışmanlığında ve üniversitesi adına başvuru yapabilir.

Yarışma kapsamında 7 farklı kategoride proje başvurusu toplanacak. Jüri tarafından değerlendirilmiş ve başarılı olmuş proje sahiplerinin katılımlarıyla 18 Aralık 2015 Cuma günü ödül töreni düzenlenecek.

Transist Proje Yarışması Başvuru Kategorileri Nelerdir?

Erişilebilirlik: Fiziki çevrenin ve ulaşım araçlarının, yolcuların ihtiyaçlarını ve beklentilerini maksimum düzeyde karşılayabilmesi için geliştirilen projeler değerlendirilecek.

Hizmet Kalitesi: Toplu ulaşım faaliyetlerinin, gelişen şehirleşme ve artan nüfus koşullarına uyum sağlayabilmesi ve ulaşımda hizmet kalitenin artması adına hazırlanacak projeler değerlendirilecek.

Sürdürülebilirlik: Ulaşım hizmetinin çevresel, sosyal ve ekonomik alanlarda bir artı değer üretmesini sağlayan projeler değerlendirilecek.

Verimlilik: Kent açısından minimum maliyetle maksimum faydayı sağlayabilecek, katma değer yaratacak projeler değerlendirilecek.

Ekonomiklik: Toplu ulaşımın, uygulanacak projelerle birey, toplum ve hizmet sağlayacılar açısından nasıl ekonomik hale getirilebileceğine yönelik projeler değerlendirilecek.

Güvenli Hizmet: Toplu ulaşımda temel güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak, yolcu açısından güvenli ve doğru bilgi edinilmesini sağlayacak projeler değerlendirilecek.

Teknoloji Uygulama: Yolculuk biçimleri, yolculuk süreleri, kullanılacak uygulamalarla yolcunun bilgilendirilmesi, toplu ulaşımda teknoloji kullanımının artmasını sağlayacak sistemleri geliştirecek projeler değerlendirilecek.

TRANSİST 2015 PROJE YARIŞMASI

Son Başvuru Tarihi: 30 Ekim 2015, Cuma

Projeleri Kabul Edilen Kurumların Açıklanması: 30 Kasım 2015, Pazartesi

selyus