Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 31 Ekim 2017

İETT’den enerjiyi tasarruflu kullanma çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Enerji Verimliliği Derneği (ENVER), İGDAŞ ve İETT, Dünya Tasarruf Günü dolayısıyla vatandaşları, sanayicileri ve iş adamlarını enerjiyi verimli kullanmaya çağırdı.

31 Ekim Dünya Tasarruf Günü dolayısıyla iş dünyasından enerjiyi tasarruflu kullanma çağrısı geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) başkanları ile İGDAŞ ve İETT Genel Müdürleri, bireysel yaşamda tüm vatandaşları, kurumsal hayatta tüm sanayicileri ve iş adamlarını enerjiyi verimli kullanmaya çağırdı.

İETT Genel Müdürü Arif Emecen yaptığı açıklamada tüm İstanbulluları toplu taşıma kullanmaya davet ederek, toplu taşımanın başlı başına bir tasarruf olduğunu belirtti. Emecen, 12 metre uzunluğundaki aracın ortalama 80-100 kişi, özel araçların ise ortalama 1,5 kişi taşıdığı bilgisini vererek, fiziksel metrekare açısında bakıldığında oldukça büyük bir tasarrufun söz konusu olduğunu söyledi.

selyus