Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 12 Kasım 2015

İstanbul’da Uluslararası doğalgaz sempozyumu

Uluslararası Doğalgaz Sempozyumu, Türkiye’de doğalgaz sektörünün okulu olarak kabul edilen İGDAŞ’ın himayesinde gerçekleşti.

Ana teması ‘Doğalgaz Sektöründe Mükemmele Yolculuk’ olarak belirlenen ve İGDAŞ tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Doğalgaz Sempozyumu’nu (INGAS) İstanbul’da toplandı.

İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik’in hoşgeldiniz konuşmasıyla başlayan programa İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı’nın yanı sıra, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan ile çok sayıda yerli ve yabancı sektör temsilcileri katıldı.

Türkiye’de doğalgaz sektörünün okulu olarak kabul edilen İGDAŞ’ın himayesinde gerçekleştirilen Uluslararası Doğalgaz Sempozyumu’nun açılışında konuşan İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Botaş, İstanbul Ticaret Odası, Gazbir, Dosider gibi kurumların desteklediği üst düzey bir platform oluşturduklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak uzmanlar, akademisyenler, kurum temsilcileri ve yöneticilerle birlikte mükemmeli aramaya çalışacaklarını ifade eden Baraçlı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başta doğalgaz olmak üzere enerji meselelerini konuşacağız.

Doğalgazda inovasyon ve arz güvenliğini ele alacağız. Dünyada enerjinin genel görünümünü tartışacağız. Türkiye doğalgaz piyasasını masaya yatıracağız. Yeni teknolojiler ve sektörel meselelerde fikirlerimizi sunacağız. Elbette çok yeni yaklaşımlar, yeni fikirlerle karşılaşacağız. Bu bizim için büyük bir zenginlik olacaktır. Çünkü sempozyumun uluslararası boyutta önemli bir veri kaynağı oluşturacağına inanıyoruz.”

Kısa bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın İGDAŞ’ın özelleştirileceği açıklamasına da değinen Baraçlı, “Başkanımızın her fırsatta dile getirdiği gibi İstanbul’a yaptığımız her yatırım, yenilik, büyüme ve gelişimini hız kesmeksizin sürdüren İstanbul’un refahı ve geleceği içindir. Sizlerin de bildiği gibi Başkanımız Sayın Kadir Topbaş, yakın bir zamanda İGDAŞ’ın halka arz edileceğini açıklamıştı. Bu ülkemiz adına gerçekten çok önemli bir katma değer” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Türkiye’ye değil dünyaya örnek olacak projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Baraçlı şöyle devam etti: “Yaptığımız çalışmaların uluslararası platformda da beğeni toplaması ve örnek gösterilmesi doğru yolda ilerlediğimizi kanıtlıyor. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de İGDAŞ’tır. İGDAŞ, bugün itibariyle sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketidir.  Öyle ki, Türkiye’deki bütün doğalgaz dağıtım şirketlerinin tamamından daha fazla aboneye hizmet veren bir konumda. Aynı zamanda büyük tecrübe sahibi. Yenilikçi ve her geçen gün kalitesini artırıyor. Deprem güvenliği konusunda çalışmaları var. Depremden 7 saniye önce riskli bölgedeki gaz akışı otomatik olarak kesilebiliyor.”

İGDAŞ’ın ‘sektörün okulu’ unvanını kolay kazanmadığını ifade eden İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik’te, “INGAS, sektörümüz için ortak aklı başarıyla buluşturuyor. Sektörümüzün geleceğine ışık tutuyor. Bu yıl, ana temamız; ‘doğalgaz sektöründe mükemmele yolculuk’. Burada birçok değerli uzman, akademisyen, sektör temsilcileri ve yöneticiler, bilgi ve birikimlerini paylaşacak. Yeni yaklaşımlar, yeni fikirler ortaya atılacak” dedi.

İGDAŞ’ın Türkiye’nin en değerli markaları arasında 32. Sırada olduğunu kaydeden Çevik, “İGDAŞ çalışanlarına ve yaptığımız her işin, elde edilen her başarının arkasında duran, bizi destekleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Kadir Topbaş’a teşekkürü bir borç biliyorum. Başkanımızın cesaret verici, yol gösterici liderliği her zaman kılavuzumuz oldu” diye konuştu.

İki gün sürecek sempozyumun açılış konuşmalarının ardından Hayri Baraçlı ve Mehmet Çevik katılımcılara plaket verdi.A

selyus