Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 22 Ocak 2018

İTO Başkanı Öztürk Oran, iş dünyasına seslendi

Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın 3’üncü gününde bölgede kritik gelişmeler yaşanırken İTO Başkanı Oran, iş dünyasına seslendi. Oran, “İş dünyasına döviz kurlarındaki olası kumpaslara aldırmama çağrısında bulunuyorum” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, iş dünyasına döviz kurlarındaki olası kumpaslara aldırmama çağrısında bulundu. Oran, “Gözümüz kulağımız Afrin’de Mehmetçiğimizde. 420 bin üyemizin her biri bu milli savaşın, ekonomi cephesindeki neferidir. İş dünyası olarak, seferdeki nefere en büyük desteği daha çok çalışarak vereceğiz” dedi.

Oran, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ’a yönelik devam eden harekata ilişkin yaptığı açıklamada, “Oda üyelerimize, iş alemine döviz kurlarındaki olası kumpaslara aldırmama çağrısında bulunuyorum. Bir katılım bankamızın da başında olmam hasebiyle piyasaları yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

“MERKEZ BANKAMIZIN DÖVİZ REZERVİ HER TÜRLÜ MANİPÜLASYONUN ÖNÜNE GEÇECEK GÜÇTE”

Öztürk Oran, “İş dünyamızın cesareti, devletimizin kararlılığı ve Merkez Bankamızın döviz rezervi her türlü manipülasyonun önüne geçecek güçte. Her kuruşumuzun hesabını bilerek, iş dünyası olarak yatırımlarımızı canlı tutmaya devam edeceğiz. Ekonomik hareketliliğe bakıldığında piyasada ordumuza ve devletimize tam bir güvenin hakim olduğunu görüyoruz. Bize düşen bu canlılığı ve güveni muhafaza etmek” diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştiren TSK’nın yüzde 70 oranında milli silahla bu başarıyı elde ettiğine de dikkati çeken Oran, ülke için yerli üretimin ve tasarrufun öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı.

selyus