Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 14 Aralık 2017

İTO Yönetimi meclis iradesine saygı gösterip istifa etmeli!

İTO’nun tecrübeli meclis üyesi: “Seçimin Nisan ayında olacağı da kesin değildir ve uzama ihtimali vardır. İşte tüm bu sebeplerden dolayı yapılması gereken; yönetim kurulunun ve yönetim kurulu yedek üyelerinin İTO Meclisinin iradesine saygı gösterip istifa etmeleri en doğru yol olacaktır.  Sürecin devamında istiyorlar ise seçimde aday olup bu yolla seçilmelidirler” dedi.

İnsanoğlu nasıl bir varlık olduğu daha tam anlamıyla keşfedilemedi. Ve kıyamete kadar da zor keşfedileceğe benziyor..!! Vefasızlık ve makam hırsı herhalde rantın olduğu yerlerde daha çok oluyor! Bu haberdeki konumuz. Merhum İbrahim Çağlar’dan sonraki İTO kongre süreci. Tüm Türkiye’yi yakından üzen merhum İbrahim Çağlar’a buradan bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Rahmetli Çağlar, bundan 4 yıl önce kongreyle seçildiği İstanbul Ticaret Odası Başkanlığını başarıyla yürütüyordu. Vadesi gelince geçirdiği kalp krizi de sebep oldu ebedi aleme göç etmesine. Başkanın cenazesi kalkar kalkmaz İTO’da bir hareketlenme başladı. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz tecrübeli bir İTO Meclis Üyesi çok vahim açıklamalarda bulundu.

“YÖNETİM, İTO MECLİSİNİN İRADESİNE SAYGI GÖSTERİP İSTİFA ETMELİ”

Yapılan açıklamaya göre: “İTO yönetiminde başkanın cenazesi kalkmadan yeni başkan kim olacak mücadelesi başladı.

İTO seçiminde herkesin bildiği üzere oda üyeleri İbrahim Çağlar’ı başkan seçti. Seçim pusulasında da en üste başkan, altında da yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin isimleri yazılıdır. 10 asil üyenin 10 yedeği olduğu ve en önemlisi de başkanın yedeği olmadığı açık olan oy pusulası atılarak seçim yapıldı.

Dahası bu yönetim kurulu üyelerinin tamamını başkan seçim gecesi telefon ile arayarak sizler listemdesiniz diyerek gece seçim ofisine çağırdığı bir çok kişinin bildiği bir gelişmedir.

Ayrıca bu yönetim kurulu üyeleri 2013 yılı Mayıs ayında 4 yıllığına seçildiler bu sürede bu yıl Mayıs ayında doldu. Bunu neden belirtmek istedim süre konusunda da yönetim kurulu üyelerinin bir hak kaybı kalmamıştır.

Bu gün gelinen noktada ise hiçbir şekilde meclisten başkan olarak seçilmeyenler mevzuata sığınarak oldubitti ile başkanlık peşine düşmüşlerdir. Sorarsan seçime 4 ay kaldı dönemi tamamlayacağız denmektedir.

Seçimin Nisan ayında olacağı da kesin değildir ve uzama ihtimali vardır.

İşte tüm bu sebeplerden dolayı yapılması gereken; yönetim kurulunun ve yönetim kurulu yedek üyelerinin İTO Meclisinin iradesine saygı gösterip istifa etmeleri en doğru yol olacaktır.

Sürecin devamında istiyorlar ise seçimde aday olup bu yolla seçilmelidirler” diye konuştu.

selyus