Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 15 Ağustos 2015

KADEM’den ‘Umut’lu imza

KADEM, kendi geliştirdiği ‘Deniz Yıldızı Umut Projesi’ için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ve İŞKUR ile iş birliği protokolü imzaladı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), dernek bünyesinde geliştirilen Deniz Yıldızı Umut Projesi kapsamında, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASKİM), İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞ-KUR) ile iş birliği protokolü imzaladı. KADEM Genel Merkezi’nde gerçekleşen imza törenine ASKİM Müdürü Önal İnaltekin, İŞ-KUR İl Müdürü Muammer Coşkun, KADEM Genel Başkanı E. Sare Aydın Yılmaz, KADEM Yönetim Kurulu Üyeleri ve Komisyon Başkanları katıldı.

İmza töreninde konuşan KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, projenin Çocuk ve Gençlik Merkezleri’nde (ÇOGEM) kalan dezavantajlı genç kızların, mesleki eğitim almasını, staj ve istihdamını amaçladığını söyledi. Projeyi 12 ayda tamamlamayı öngördüklerini söyleyen Yılmaz; “Denizyıldızı Umut Projesi bizim çok önem verdiğimiz bir çalışma. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İŞ-KUR ile az önce gerçekleştirdiğimiz iş birliği protokolü projenin işleyişine ivme kazandırmakla birlikte, çalışmaya da çok büyük güç katacaktır. Proje için bize destek veren başta, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İŞ-KUR olmak üzere tüm destekçilere, proje çalışanlarına ve eğitimcilere şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Törene katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun da projenin bir örnek oluşturacağının, amaçlanan projenin hedefine ulaşması durumunda pek çok genç kıza imkân sağlayacağının altını çizdiler.

DENİZYILDIZI UMUT PROJESİ NEDİR?

Kadın ve Demokrasi Derneği’ne ait olan Deniz Yıldızı Umut Projesi; Çocuk Esirgeme Kurumlarında kalan, 17-18 yaş aralığındaki dezavantajlı genç kızların mesleki eğitimle istihdam edilmesini, ayrıca psikolojik ve sosyal destek ile toplumsal hayata uyumlaştırılmasını hedefliyor.

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün destekleriyle proje kapsamında belirlenen genç kızların topluluk içerisinde çalışabilecekleri branşları belirlemek üzere seçilen genç kızlara anket yapılarak, kendilerine uygun gördükleri bu branşlar arasında seçim yapmaları sağlanacak.

Yapılan anketler sonucunda belirlenen alanlarda genç kızlara alanında uzman olan kişiler tarafından meslek eğitimleri, KADEM tarafından ise sosyal ve psikolojik destek verilecek. Eğitimler sonunda sertifika alacak olan Deniz Yıldızı Kızlarının bu belgeler ile çalışabilecekleri iş yerlerinde staj ve istihdam edilmeleri sağlanacak.

Proje kapsamında girişimci başarılı kadınlar ile eğitim alan genç kızlar bir araya getirilerek tecrübe aktarımı, yaşam koçluğu ve rol modellik konusunda da bilgi aktarımı sağlanacak.

KADEM, proje sonunda istihdamı sağlanan genç kızların, bireysel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmaya devam edecek.

12 ayda tamamlanması öngörülen Denizyıldızı Umut Projesi’nin başarılı sonuçlanması halinde diğer dezavantajlı kadın gruplara uygulanması öngörülüyor.

Etiketler:
selyus