Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 20 Kasım 2017

Kadıköy Life yeni sayısı okurlarıyla buluştu

İstanbul Anadolu Yakası’nın etkili ve faydalı dergisi Kadıköy Life’nin yeni sayısı çıktı. Yılların tecrübeli gazetecisi ve usta magazin editörü Kadir Toprakkaya’nın yaklaşık 15-16 yıl önce hayata geçirdiği derginin içeriği dopdolu…
HEROPHİLUS’UN KADIKÖYLÜ OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?
 
Kadıköy Life Dergisi’nin merakla beklenen yeni sayısı yayınlandı. Her sayısı ile gündem yaratarak Kadıköy ve Anadolu Yakası için önemli bir konuyu sayfalarına “kapak dosyası” olarak taşıyan dergi, bu sayısında bambaşka bir konuya yönelerek, antik dönemin en önemli bilim insanlarından biri olan Khalkedonlu Herophilus’u kapak yaptı. O’nun Khalkedon’dan başlayıp İskenderiye’ye kadar uzanan ve bilimde “çığır açıcı” olarak yorumlanıp, “Anatomi’nin Babası” unvanının verilmesini sağlayan serüvenini sayfalarımıza taşıyarak, bir anlamda O’na teşekkür ettik.
 
SÖĞÜTLÜÇEŞME İSTASYONU’NDAN HABER VAR…
Yenileme projesi nedeniyle seferleri durdurulan ve yıllardır atıl durumda olan Haydarpaşa-Gebze banliyö hattındaki gelişmeleri ve Söğütlüçeşme İstasyonu çevresinde yaşanan sıkıntıları sayfalarımıza taşıdık.
 
KONUT İÇİN ALIM FIRSATI DÖNEMİ BAŞLIYOR…
Konut fiyatlarında özellikle Kadıköy bölgesinde 2016 yılından itibaren baş gösteren gerileme sonucu fiyatların yaklaşık yüzde 30-35 arasında azaldığı bilgisi sonrasında, yaşanan düşüşün sonuna gelindiği, fiyatların yavaş yavaş yükselişe geçeceği bilgisini aldık ve bu konuyu sayfalarımıza taşıdık. Nazmi Durbakayım, Cenk Koç, Metin Nakşibendioğlu, Gurur Yarar ve Recai Tanıtkan görüşlerini bildirdi.
 
MODA’NIN MERMER KÖŞKÜ’NE ONAY ÇIKTI…
19. yüzyıldan günümüze tarihi bir miras olan Moda’daki Gazi Mahmut Muhtar Paşa Köşkü’nün restorasyonu için Anıtlar Kurulu’ndan beklenen onay nihayet çıktı. 1957-1999 yılları arasında Kadıköy Kız Lisesi olarak kullanılan köşkün restorasyon sonrasında Kültür ve Sanat Merkezi olarak kullanılması isteniyor…
 
KURBAĞALIDERE KÖPRÜSÜ TRAFİĞE KAPANDI, BÜYÜK SIKINTI VAR…
Moda Bölgesi, Osmanağa, Caferağa, Rasimpaşa ve Hasanpaşa mahallelerini Bağdat Caddesi ile sahilyoluna bağlayan ana güzergâhlar arasında yer alan, toplu taşıma araçları tarafından da yoğun bir şekilde kullanılan Recep Peker Caddesi üzerindeki köprü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kurbağalıdere Islah Projesi kapsamında Kasım ayı itibariyle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Yeterli alternatif planlanmadan yapılan bu uygulama büyük sıkıntı yarattı.
 
MODA İSKELESİ’NDE SEFERLERİN TEKRAR BAŞLAMASI GÜNDEMDE…
Tarihi Moda İskelesi’nin hatalı restorasyonlar yüzünden aylardır kapalı olması nedeniyle dokusunun eksik kaldığı Moda’da,change.org tarafından “Tarihi iskelede tekrar motor seferleri başlasın” başlıklı bir imza kampanyası açıldı. Daha önce dolgu alanlarının göçmesi ve çevre kirliliği nedeniyle zor günler yaşayan ve bir türlü sorunlarının bitmediği tarihi iskelede, motor seferlerinin tekrar başlaması gündemde.
 
KAYMAKAM MUSTAFA ÖZARSLAN İLE KADIKÖY’Ü KONUŞTUK…
“Kadıköy, bu şaheser kentin en kıdemli, tecrübeli, güngörmüş ve bunu torunlara aktarma rolünü oynayan ve oynama iddiasında bulunan bir evlattır. Ben de bu dostu tanımak için, onunla dost kalabilmek için gayret göstermekteyim ve göstereceğim. Kadıköy’de yaşamak bir ayrıcalık… Ayrıca bu ilçede Kaymakamlık yapmak da benim için bir onurdur.” sözlerini Kadıköylülere aktarmamızı isteyen Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan ile Kadıköy’ü konuştuk.
BİR BAŞKA SEVERDİK BİZ KADIKÖY’ÜMDE SONBAHARI..
Sertaç Kayserilioğlu, “Bir Başka Severdik Biz Kadıköy’ümde Sonbaharı” başlıklı yazısında yine alıp götürecek takipçilerini. İşte O’nun yazısından bir paragraf: 68 kuşağı gençliğimizin duygusallığını taşımak vardı serde… Ve de bizler apansızseverdik Sonbahar’da Kadıköy’ümü. Güneşinin solgun ışıklarını, hazan şarkıları fısıldayan ağaçlarını, ürpertirken haz veren rüzgârlarını severdik… Aslında sevmeyi sever, sonra da sevdiğimize sevinirdik.
 
HIFZI TOPUZ, MARIO LEVİ, ENVER AYSEVER, LEVENT ÜZÜMCÜ…
Hıfzı Topuz: “Kadıköy’de tatlı anılarım var…” derken, Mario Levi: “Kadıköy aşık olduğum yer” dedi. Enver Aysever ile Türkiye, Ortadoğu ve Kadıköy üzerine konuşurken Levent Üzümcü, “Toplumla bağım kesildi!” dedi.
 
KADIKÖY LIFE MAGAZİN YİNE DOPDOLU…
Kadıköy Life dergimizin magazin bölümü bu sayıda da dopdolu olarak karşınızda. Editörlerimizden Yiğit Uygun, Doğma büyüme Kadıköylü Kılıç Ustası Erkin Barış Gül Hoca’yı sayfalarımıza taşıdı. Konusunda tek olan Japon Savaş Sanatları’na yıllar önce gönül vermiş. Japonya’daki deneyimlerini, özellikle kılıç ile ilişkisini ülkemizdeki sporculara aktarmaya çalışan Barış Hoca’nın öyküsünü ilgiyle okuyacaksınız.
 
REHA ARAR: TATLAR, DOSTLAR, ANLAR…
Gastronomi editörlerimizden Mörfi Menahem, aynı zamanda bir yaşam gurusu kabul edilen Reha Arar ile mini bir söyleşi gerçekleştirdi. TATLAR, DOSTLAR, ANLAR adını verdiği kitabı ve İstanbul hakkında, Kadıköy hakkında düşüncelerini son derece dikkat çekici bulduk…
 
CADDE ÇOCUĞU İLE BAĞDAT CADDESİ’NDE 80’LERE IŞINLANIYORUZ…
Caddenin eski müdavimlerinden Batuhan Kıran, “Cadde Çocuğu” ismindeki yeni çıkardığı kitabıyla bizi Bağdat Caddesi’nin en havalı zamanları olan 1980’lere götürüyor. Bunu yaparken de bir yandan “Ya evet öyleydi hakikaten. Eskiden ne güzeldi” dedirtirken, öte yandan “Ne kadar değişmiş” diye biraz hüzünlendiriyor.
 
ATTİLA ATASOY: KADIKÖY, GEÇMİŞTEN BERİ HEP İLGİ ODAĞIYDI!
Türk Pop Müziği’nin efsanesi Attila Atasoy’a konuk olup, siyah-beyaz günlere gittik ve anıları yad ettik. Üstüme Varma İstanbul’dan Dilenci’ye, Sanadır Tüm Şarkılarım’a kadar birçok hit parçanın yorumcusu olarak ünlenen Atasoy’la, İstanbul’a gelişinden bugüne kadar hayat yolculuğuna eşlik ettik.
 
KUBAT, DOĞUM GÜNÜNÜ FUNDA ARAR VE ZARA İLE KUTLADI…
Yeni albümü “Al Ömrümü” ile zirvelere oturan Kubat, bir yandan da yaş almaya devam ediyor. Çatana Balık’ta düzenlediği özel bir doğum günü partisinde 43’ncü yaşını geride bırakan ünlü sanatçının yanında en çok sevdiği iki yıldız daha vardı.
 
SAĞLIK, YAŞAM SAYFALARI, ÖZEL HABERLER, CEMİYET HABERLERİ…
Kadıköy’den Gebze’ye, Üsküdar’dan Beykoz’a, Şile’den Tuzla’ya kadar Kültür-sanat etkinlikleri, sağlık haberleri ile birlikte 160 sayfalık dergi sayfalarında özgün haberler, özel röportajlar ve cemiyet haberleri de yer alıyor. Düğünler, kutlamalar, toplantılar, buluşmalar, Anadolu Yakası’nda nereye gidilir?, Kim nerede kiminleydi? Hepsi ve daha fazlası, Kadıköy Life Dergisi’nin Kasım & Aralık 2017 sayısı sayfalarında.
 
KADIKÖY LIFE’A ULAŞABİLECEĞİNİZ ADRESLER…
Dijital olarak Dergilik, www.b-publisher.com ve dMags.net platformlarından okuyabileceğiniz Kadıköy Life Dergisi, ayrıca aşağıdaki adreslerde de sizleri bekliyor olacak: Remzi Kitabevi bütün şubeleri, Nezih Kitabevi bütün şubeleri, Gergedan Kitabevi, Mephisto Kitabevi, Can Kabalcı Kitabevi, BARKER Kırtasiye Göztepe, Selamiçeşme, Ethem Efendi ve Cemil Topuzlu Şubeleri, Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir arasındaki tüm gazete satış noktaları, muhtarlıklar, benzin istasyonları, Kadıköy ve Bostancı İskeleleri…

selyus