Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 28 Mayıs 2015

Metroda ilk ray kaynağı tamam

Bir yıl sonra hizmete başlayacak olan ve kaba inşaatı biten Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nda ilk ray kaynağını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile birlikte yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı’nın Yamanevler İstasyonu’na inerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Başkan Topbaş daha sonra metro hattına inerek raylarda ilk kaynağı yaptı.

Ümraniye Yamanevler İstasyonu’nda gerçekleştirilen kaynak atma törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, milletvekili adayları, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ülkiye Toptaş, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda ilgili katıldı.

Hattın hizmete alındığında günde 700 bin yolcu taşıyacağını ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Metro inşaatları için 2 bin 700 kişinin yer altında çalışıyor. Metroları tamamen Büyükşehir Belediyesi kendi imkanlarıyla yapıyor” diye konuştu.

Belediye kaynaklarının büyük bölümünü ulaşıma ayırmak suretiyle ‘Her Yerde Metro Her Yere Metro’ sloganıyla metro çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Başkan Topbaş, “En önemli kent hizmeti bu. Bunun için eksikleri gidermek, sorunları çözmek adına çalışıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizler ulaşım ile ilgili networkümüzü belirledik. Hangi ulaşım sistemlerini koyarsak insanımız rahat eder biliyoruz” diye konuştu.

Dünyada en hızlı gelişen sistemin metro hattı olduğunun altını çizen Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Bu ileri bir teknoloji. Dünyada sadece birkaç kentte bu yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de İstanbul’dur. Dünyada model alınacak bir sistem olduğunu söylemek isterim. Bu hattı 2019’a kadar Taşdelen’e uzatacağız. Bu hat üzerinden Sultanbeyli ve Sabiha Gökçen’e, Sancaktepe, Yenidoğan’a gidebilme imkanının hepsini düşündük. Bu sistem içerisinde bunlar var. Başbakanımızın da açıkladığı 3 katlı tünelin de çıkışı Ümraniye’de olacak. 12-13 dakika da araçlar buraya gelebilecek.”

Başkan Topbaş konuşmasının ardından metro raylarına inerek raylardaki ilk kaynağı yaptı.

2016’DA ULAŞIM SÜRESİ 24 DAKİKAYA İNİYOR

2012’de açılan Kadıköy Kartal metro hattından sonra Anadolu yakasının ikinci metro hattı olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu ile Üsküdar-Sancaktepe 24 dakikaya inecek. Hat, 20 kilometre ve 16 istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre bağlantı tünellerinden oluşacak. Hatta 126 vagon hizmet verecek. Depo sahasının inşası da bu iş kapsamında yapılacak. Hat, Marmaray Üsküdar istasyonu ile entegre olarak başlayacak ve Alemdağ Caddesi ile Şile Yolu Kavşağı yakınlarında son bulacak.

Söz konusu metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonları yer alacak. Çekmeköy-Sancaktepe’den yolculuk süreleri, Üsküdar 24, Kartal 59, Yenikapı 36, Taksim 44, Hacıosman 68, havalimanı 68, Olimpiyat Stadı 78 dakika olacak.

 

 

Etiketler:
selyus