Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 30 Temmuz 2017

Ömer Şahan, Kadıköy Belediyesi’ne kaçak inşaat rantının hesabını sordu!

Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve İBB Meclis Üyesi Ömer Şahan, “15 kat kuralı sonrası 7 inşaatın buna uymadığı tespit edildi. Kimi 20, kimi 19 kat yapılan inşaatlardaki daireler 1 ila 5 milyon arasında satılıyor. Bu fazlalık kaçaklar, kimin cebine girdi onu düşünüyoruz. Rantı hesap etmekte zorlanıyorum.” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Kadıköy’de, aldığı ’15 kat aşılamaz’ kararına uyulmadığı ve Kadıköy Belediyesi’nin kaçak inşatlara göz yumduğu iddia ediliyor.

Akşam gazetesinden Ercan Öztürk’ün haberine göre bir dairenin 1 ila 5 milyon arasında olduğu inşaatlarda, kaçak katların gelirinin kimin cebine gireceği merak konusu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Ben dikey değil yatay mimariden yanayım” açıklamasının ardından gözler en çok dikey inşaatın yapıldığı Kadıköy’e çevrilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Kadıköy Belediyesi, dikey yapılan inşaatlara belli sınırlama getirilmesi için 21 Şubat 2017’de bir karar aldı. Kararla, inşaatlara 15 kat (Zemin+14) zorunluluğu getirildi.

İBB KADIKÖY BELDİYESİ’NE UYARI YAZISI GÖNDERDİ

Ancak, kararın alındığı tarih itibariyle çok sayıda inşaatın 15 kat zorunluluğuna uymadığı belgelendi. İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, kaçakları tek tek tespit ederek belediyeye ‘İnşaatları durdur’ yazısı gönderdi.

İBB’nin Kadıköy Belediyesi’ne gönderdiği yazıda, “Yapı ruhsatlarının 21.02.2017 tarihli 1/1000 ölçekli 15 kat sınırlamasına ilişkin plan notu değişikliğine uygun olarak (H:15 KAT) revize edilmesi, bahse konu inşai faaliyetlerinin yapı tatil tutanağı tanzim edilerek durdurulması ve devamına izin verilmemesi rica ederiz” denildi.

RANTI HESAP ETMEKTE ZORLANIYORUM!

Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve İBB Meclis Üyesi Ömer Şahan, “15 kat kuralı sonrası 7 inşaatın buna uymadığı tespit edildi. Kimi 20, kimi 19 kat yapılan inşaatlardaki daireler 1 ila 5 milyon arasında satılıyor. Bu fazlalıklar, kimin cebine girdi onu düşünüyoruz. Rantı hesap etmekte zorlanıyorum. Siluet bozan inşaat ruhsatları iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

İlginizi çekebilir

Akaryakıta yine zam yolda

Akaryakıta yine zam yolda

selyus