Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 27 Mayıs 2016

Sadece bir tane İstanbul var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) işbirliğiyle İstanbul’u dünyada daha fazla görünür kılmak amacıyla geçen yıl sosyal medyada başlatılan #oneistanbul yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi.

İstanbul’u dünyada daha fazla görünür kılmak amacıyla düzenlenen ve Instagram sosyal platformu üzerinden paylaşılan fotoğraflarla düzenlenen yarışmada dereceye girenler için Addresistanbul’da tören düzenlendi. Düzenlenen ödül törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreninden önce konuşan Başkan Kadir Topbaş, 8 bin 500 yıllık tarihiyle İstanbul’un her köşesinin bir fotoğrafa konu olabileceğini söyledi.

Böyle bir proje için geç kalındığını ve projenin kendisine gelir gelmez de hemen hayata geçirilmesi için çalışma arkadaşlarını yönlendirdiğini vurgulayan Başkan Topbaş, “Çocukluğum İstanbul sokaklarında geçti. Her köşesini adım adım bilirim. Dünyayı da çok gezen biri olarak rahatlıkla ifade edebilirim ki İstanbul’dan daha güzel bir yer yok” diye konuştu.

İstanbul’un dünya tarafından da gıpta ile izlendiğini ifade eden Başkan Topbaş, “Gittiğim her yerde bunu nasıl başardınız diye soruyorlar ve İstanbul’dan övgü ile bahsediyorlar. Uzun Yıllar İstanbul’a gelmemiş olanlar da İstanbul’a geldiklerinde gördüklerimi değişim karşısında hayranlıklarını gizleyemiyorlar” şeklinde konuştu.

Kıtaları buluşturan İstanbul’un pek çok medeniyete ev sahipliğini de dile getiren Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “İstanbul aynı zamanda Türkiye’nin lokomotifi. İş sahibi insanlar keşke İstanbul’da ben de olsam da bir iş tuttursam diyor. İstanbul öyle bir şehir ki, nasıl bakarsanız öyle bir tat alırsınız. Tarihi dokusuyla, doğal güzellikleriyle sanatçılara da ilham kaynağı. Tüm dinlerin ve kültürlerin huzur içinde yaşadığı bir şehirdir İstanbul.”

SMART CİTY EXPO İSTANBUL FUARI

Dün sonra eren ve dünyanın 60 ülkesinin temsilcileriyle yapılan Dünya İnsani Zirvesi’ne de değinen Başkan Topbaş, “Zirveden sonra gelen yetkililerin birçoğuyla ayrı ayrı görüştüm. Ve inan hepsi de İstanbul’a olan hayranlıklarını dile getirdi” diye konuştu. Büyük kongrelerin artık İstanbul’da yapıldığını ve kongre katılımcılarının da kongrenin İstanbul’da yapılacağını öğrenince mutlu olduklarının altını çizen Başkan Topbaş, “Artık İstanbul olarak büyük ölçekli kongrelerin altından başarıyla kalktığımızı gördü. Yine uluslararası çapta bir kongre olacak olan Smart City Expo İstanbul Fuarı 1 – 3 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak” dedi.

Çocukken fotoğrafçılığa olan ilgisini de aktaran Başkan Topbaş, “1958 yılında fotoğrafçılığa merak sarmış ve üstten bakmalı bir fotoğraf makinesi edinmiştim. Fotoğraf tab etmeyi de öğrenmiştim. Keşke bu hobimi devam ettirseydim ve İstanbul’un tarihine fotoğraflarla ben de not düşebilseydim” dedi.

selyus