Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 7 Şubat 2017

Şeffaf Mutfak Projesi’ne devam

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz Şeffaf Mutfak Projesi’nin yeni dönem katılımcısı işletmeleri ağırladı.

Çekmeköy Belediyesi ve Sealed Air iş birliği ile hayata geçirilen Şeffaf Mutfak projesi kapsamında, projeye katılan yeni dönem  işletmelerine hijyen ve güvenli gıda eğitimi, projenin işleyişi ve proje geçmişi hakkında bilgiler verildi. Çekmeköy Belediyesi Güngörmüşler Konağı’nda gerçekleştirilen yeni dönem ilk toplantısında işletmeleri ağırlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, projenin geçtiğimiz yıl aldığı başarılar ve olumlu geri dönüşler hakkında bilgilendirmeler yaptı. Toplantıya Iğdır Hoşhaber Belediyesi kayyumu ve Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Belediye Başkan Yardımcısı ve Proje Genel Koordinatörü Şenol Çetin’de katıldı.

Başkan Poyraz, toplantıda Şeffaf Mutfak Projesi’nin eğitim ve kültür vadisi Çekmeköy vizyonun bir parçası olduğunu belirterek, ”Bu bölgeyi turizm vadisi yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle hafta sonları başka ilçelerden birçok konuğumuz oluyor. Onlara dünya standartlarında tesisler ve hizmet sunmak için başlattığımız projemizin gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyuyorum. Çekmeköy’de faaliyet gösteren yeme içme mekanlarını kapsayan proje ile işletmelerde hijyen koşullarının dünya standartlarına ulaştırılması, gıda güvenliği konusunda bilinç yaratılması ve tüketicide konuyla ilgili farkındalık yaratılması hedefleniyor. Projenin bütününde ise üretici ve tüketici arasındaki kurulacak güven köprüsüyle Çekmeköy’ün ekonomik ve sosyal yapısının geliştirilmesi amaçlıyoruz,” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Proje Genel Koordinatörü Şenol Çetin ise” Geçtiğimiz yıl işletmelerimize gerekli eğitimleri verdikten sonra denetlemeler yaptık. Bu denetlemelerde gördük ki işletmelerimiz hijyen ve güvenli gıda konusunda tüm standartları yakalamışlar. inşallah bu yıl aramıza yeni katılan işletmelerimizde aynı hassasiyetle çalışıp şeffaf mutfak bayrağını almaya hak kazanırlar,” dedi.

Yeni dönem işletmelerine ilk eğitimlerini Sealed Air’in iş birimi Diversey Care ve Çekmeköy Belediyesi ekipleri tarafından verildi.

selyus