Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 14 Şubat 2016

Selim Temurci sektör temsilcileri ile buluştu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı sektör buluşmalarının ilkini Halis Kongre Merkezi’nde başlattı. İl Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen sektör buluşmalarına İl Başkanı Dr. Selim Temurci’de katıldı.

İl Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde ilk olarak organize edilen programa İl Başkanı Dr. Selim Temurci sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

İl Ekonomi İşleri Başkanı Şevki Şar’ın sunum ve konuşmasıyla başlayan toplantıya, İl Yürütme Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, bilişim sektöründe faaliyet gösteren iş adamları ve sektörle ilgili dernek yöneticileri katıldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı sektör buluşmalarını başlattı. İl Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde ilk olarak organize edilen programa İl Başkanı Dr. Selim Temurci sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

İl Ekonomi İşleri Başkanı Şevki Şar’ın sunum ve konuşmasıyla başlayan toplantıya, İl Yürütme Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, bilişim sektöründe faaliyet gösteren iş adamları ve sektörle ilgili dernek yöneticileri katıldı.

İSTANBUL, EKONOMİK ANLAMDA TÜRKİYE’NİN KALBİ

Haliç Kongre Merkezi’ndeki buluşmada bir konuşma yapan İl Başkanı Temurci, toplantının formatının siyasi partilerde sık görülen bir format olmadığını ifade ederek, “Bizim geçen bir yıl içerisinde İstanbul’da yapmış olduğumuz çalışmalarda tespit ettiğimiz bir gerçek var. Ekonomik anlamda sektörlerin siyaset ile kurması gereken ilişki, toplumla kurmuş olduğumuz iletişim içinde siyasi hareketimizin vazgeçilmez, hayati bir parçasıdır. Bizler teşkilat ile yapmış olduğumuz çalışmaları devam ettiriyoruz. Bizim geleneğimiz insana hizmeti Hakka hizmet olarak gören bir medeniyet. Siyaset çok daha fazla sokağa, çok daha fazla hayatın içine girmek zorunda. İstanbul, ekonomik anlamda Türkiye’nin kalbi olan bir şehir. İstanbul sadece emanet bir şehir değil. İstanbul’u çekip aldığınızda Türkiye ekonomisinin nereye gideceğini düşünmek bile mümkün değil. İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin fikri anlamda, zikri anlamda, endüstriyel ve sanayi anlamda merkezi olan bir şehir. Biz böyle bir şehirde siyaset yaparken mutlaka AK Parti siyasetini iş dünyası ile daha fazla buluşturmamız gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

BULUŞMALAR DEVAM EDECEK

Başkan Temurci, “Bu toplantıları, siyasi bir gündemle yapmıyoruz. Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun; bu ülkenin gelişmesinde, ülkenin kalkınmasında, bu ülkenin yarınlarında beraber olacağımız herkes için katma değer üretme adına yapmış olduğumuz toplantılar. Ekonomi İşleri Başkanımızın da dediği gibi; bu buluşmaları, düzenli aralıklarla çeşitli sektörlerle devam ettireceğiz” diye konuştu.

Programın devamında söz alan konuklar bilişim sektöründeki yaşanan gelişme, sorun ve önerilerini dile getirdiler. Toplantıda paylaşılan sıkıntıların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden İl Başkanı Dr. Selim Temurci, toplantıda konuşulanların kayıt altına alınarak bir doküman hazırlanacağını ve bunun katılımcılarla paylaşılacağını da sözlerine ekledi. 

selyus