Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 13 Mart 2018

Tamahkar ile sahtekar birbirini çabuk bulurmuş!

Yüz binlerce üyesi bulunan Çiftlik Bank’ın sahibi Mehmet Aydın, üyelerini 100 milyonlarca lira dolandırarak ortalıklardan kayboldu. Bu dolandırıcılığın ardından aklımıza “Tamahkar ile sahtekar birbirini çabuk bulurmuş” söz geldi..!! Büyük paralar kazanacaksınız vaadiyle paralarını sahtekara kaptıran tamahkarlar, Bakan Tüfenkçi’nin uyarılarına kulak asmadıkları için şimdi ‘param da param’ diye Çiftlik Bank’ın önüne gidip bağırıp çağırıyorlar..!!

Çok kısa sürede on binlerce kişiden yüz milyonlarca lira toplayan Çiftlik Bank sahibi dolandırıcı sahtekar Mehmet Aydın sırra kadem bastı! Yatırdıkları paraları almak için şirketin merkezine giden vatandaşlar, şirketin sessiz sedasız boşaltıldığını öğrendi.

Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç’un ise bayilerle bir toplantı yaparak ‘Ben de kandırıldım. Mehmet Aydın’a ulaşamıyorum. Başınızın çaresine bakın’ dediği öğrenildi. Akşam saatlerinde ise üyeler bir başka haberle sarsıldı. Çiftlik Bank’ın Facebook hesabı da kapatıldı. Çiftlik Bank’ın İnegöl’deki tesislerine giden yüzlerce kişi, alacaklarına karşılık olarak tesislerde bulunan hayvanlara el koymaya kamyonlarla gitti. Çiftlik Bank sahibi Mehmet Aydın’ın akrabası olduğunu söyleyen Muhammed Aydın “50 bin lira para verdim. TIR’ını satıp hayvan alan var. Kendimizi mi yakalım. Akrabam tarafından kandırıldım. Şimdi bir tane saman balyası bile vermiyorlar” diye isyan etti.

Emek sarf etmeden büyük paralar kazanmak isteyen ‘tamahkar’ mağdurlar Çiftlik Bank ursa’nın İnegöl ilçesindeki büyükbaş hayvan tesisleri ile Taraklı’da bulunan Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisi bastı.

BAKAN TÜFENKCİ, İNSANLARI KANDIRIYORLAR UYARMIŞTI!

Geçtiğimiz cuma günü bir televizyon kanalında açıklamalar yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Çiftlikbank ile ilgili çok önemli açıklamalar yapmıştı.

Bakanlığın idari yaptırımlar uyguladığını ve reklamları durdurduğunu anlatan Bakan Tüfenkci, paralarını yatıran vatandaşların cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunabileceklerini ve dava açabileceklerini söylemişti.

Çitflikbank yetkililerinin sistemi döndürmelerinin mümkün olmadığını belirterek insanları kandırdığının altını çizmişti.

Bakan Tüfenkci, Çiftlikbank’ın üye sayısının 132 bini aktif toplam 500 bin olduğunu ve yüksek kâr vaatleriyle ciddi paralar toplandığını açıklamıştı.

MEHMET AYDIN, TAMAHKAR ÜYELERDEN 511 MİLYON TOPLADI

SPK’nın hazırladığı rapora göre, Çiftlik Bank, 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon TL topladı. 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ödeme yaptı. Kalan 113.4 milyon TL Kuzey Kıbrıs’a aktarıldı. Papara dışında G-pay ve Epin gibi ödeme sistemlerinden de Kıbrıs’a yaklaşık 120 milyon TL gönderildiği tespit edilmişti.

Kaynak: Hürriyet

selyus