Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 14 Temmuz 2016

Tarihi Kapalı Çarşı’ya restorasyon

Tarihi Kapalıçarşı restorasyon çalışmaları ile ilgili ilk kiremit, Kapalıçarşı’nın çatısına çıkan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Tarihi Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Ahmet Kökler tarafından konuldu.

Tarihi Kapalıçarşı restorasyon çalışmaları yapılan törenle başlatıldı. Restorasyonla ilgili ilk kiremit Kapalıçarşı’nın çatısına çıkan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından konuldu. Çatıya Tarihi Kapalıçarşı  Esnafları Derneği Başkanı Ahmet Kökler ile birlikte çıkan Başkan Demir, 554 yıllık Tarihi Kapalıçarşı restorasyonu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yılda 92 milyon kişinin ziyaret ettiği Tarihi Kapalıçarşı için 2009 yılında başlatılan restorasyon projesi çalışmaları 10 yıl sürmesi bekleniyor. Bu çalışmalarda 200 milyon lira harcanılması öngörülüyor. 2017 yılının aralık ayında bitirilmesi ön görülen çatı restorasyonunda alaturka kiremit kullanılacak. Kapalıçarşı’nın alt yapısı için ise İSKİ 35 milyon liralık bir çalışma yapacak.

Tarihi Kapalıçarşı restorasyon çalışmalarının başlatıldığı törende bir konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bizim açımızdan İstanbul açısından çok önemli bir anı yaşadığımı ifade edebilirim. 2009 yılında başladığımız bir çalışmaydı. Hakikaten bir rüyaydı. Bu anki durumu hayal ederek başladığımız bir rüyaydı. 2009 yılında Kapalıçarşı’nın hem kendisini hem de etrafında 21 tane hanıyla birlikte yaklaşık 110 bin metre karelik bir alanı röleve restorasyon proje çalışmalarını başlattık.” dedi.

 

 

selyus