Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 24 Şubat 2016

Türkiye’nin ödüllü genç girişimcisi: Eren Şar

Onurlu duruşuyla her zaman öğrencilerin yanında olan ESKA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eren Şar, en son 40 öğrenciye verdiği burstan dolayı Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş tarafından plaketle ödüllendirildi. Şar, ayrıca Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Word Tourısm Forum yılının genç girişimci ödülüne layık görüldü.

Türkiye’nin genç girişimcilerinden ESKA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eren Şar, bünyesinde birçok sektörde şirketleri bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğuya yatırım yapın çağrısı üzerine harekete geçen Şar, bununla da kalmadı ve işadamlarına yatırım yapmaları konusunda oda çağrıda bulundu.

 ESKA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eren Şar, Bölgenin terörden arındırılması için işadamları olarak Güneydoğuya istikrarın kazandırılması adına yatırım çıkarması yaparak işadamlarının taşın altına ellerini sokmaları gerektiğini dile getirdi.

          

“Sosyal sorumluluk ve kimsesiz çocuklara yardım projelerinde özelliklede şehit ve gazi çocuklarına yardım ve burs konusunda destek verdiklerini okullarında çocuklarımıza bir nebze kolaylık sağlayabilmek bile bize onur veriyor” diyen Eren Şar’a Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen gecede ödül aldınız ve birçok yatırımcıyla tanışma fırsatı yakaladınız, tam olarak geceden bahseder misiniz? diye sorduğumuz soruya net cevap aldık.  

Eren Şar, “Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Word Tourısm Forum yılının en genç işadamlarına ödül verdiler. Bende genç girişimci ödülüne layık görüldüm. Asıl önemli olan gecenin hem konukları özeldi hem de yatırımcılar açısından verimli geçen bir geceydi.

Uluslararası işadamları, siyasetçiler, Genç Turizmciler Derneği, Afrika Ghana Kültür ve Turizm Bakanı Mrs. Elizabeth, Turistik Otelciler, işletmeciler ve yatırımcılar Birliği(TUROB) Başkanı Timur Bayındır, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yetkilileri ve birçok davetli katıldı. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan geceye önem verip gelmesi bizleri ayrıca memnun etti.

Sonuç olarak ülkemiz ve milletimiz adına genç girişimci adaylarının daha fazla olması, yatırımcıların kaynaşarak ülkemize yeni yatırımların yapılması konusu konuşuldu. Devletimiz özellikle Doğu ve Güney Doğuya yatırım yapan şirketlere her türlü teşvik ve desteği veriyor bunu iyi değerlendirip yatırımlarımızı bu bölgelerde yoğunlaştırmalıyız” diye konuştu.

Hayır işleriyle de adından sıkça söz ettiren ve özelliklede öğrencilere yönelik çıkışlar yapan Eren Şar, en son 40 öğrenciye verdiği burstan dolayı Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş tarafından plaketle ödüllendirildi. 

 Haber: Hüseyin Söker

selyus