Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 29 Nisan 2016

Ümraniye’de “Türkiye’nin Yeni İstihdam Vizyonu” masaya yatırıldı

Ümraniye’de İŞKUR’da imzalanan protokol sonrası düzenlenen “Türkiye’nin Yeni İstihdam Vizyonu” konulu İŞKUR toplantısı düzenlendi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemana daha kolay ulaşması için İŞKUR’da imzalanan protokol sonrası düzenlenen “Türkiye’nin Yeni İstihdam Vizyonu” konulu İŞKUR toplantısına katıldı. Dudullu’da bulunan İMES İşletme Kooperatifi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu,, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İMES Başkanı Kemal Akar, İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun, Anadolu Yakası KOSGEB Müdürü Serhat Öztürk, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Anadolu Yakası OSB Başkanı Murat Çökmez, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, bölgenin yöneticileri ve iş adamları katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, İMES Başkanı Kemal Akar, Dudullu bölgesinin hem Ümraniye hem Türkiye için önemli istihdam merkezlerinden biri olduğunu söyledi. İŞKUR’la her yıl imzalanan protokol sonrası, 1.350 kişinin istihdam edildiğini sözlerine ekledi.

Programdaki konuşmasında İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, “Ben burayı bir iş toplantısı değil, bir dost meclisi olarak değerlendirmek istiyorum. Burada bulunmak bizim için çok önemli” dedi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniyespor’un PTT 1. Lig’e yükselmesinden bahsederek mutluluklarını dile getirdi ve emekleri için belediyeye teşekkür etti. Dervişoğlu: “Sanayimize ve memleketimizin tüm diğer önemli sektörlerine yaptıkları katkılardan dolayı İŞKUR’a teşekkür ederim” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: “ÜMRANİYE’DEKİ HEMŞEHRİLERİMİZİN İSTİHDAMIYLA YAKINDAN İLGİLENİYORUZ”

Ardından bir konuşma gerçekleştiren Başkan Hasan Can, “Ümraniye’deki hemşehrilerimizin istihdamıyla yakından ilgileniyoruz. Ümraniye’de, hem belediyenin istihdam alanlarında hem de İMES gibi bölgelerde İŞKUR’un işbirliğinden faydalandık. Bunun yanında, Meslek Edindirme Kurslarımızda eğitim vererek vasıflandırdığımız vatandaşlarımızın iş bulması için de İŞKUR’la ortak çalışmalar yürüttük. Bu performans ve gayretleri için İŞKUR’un tüm kademelerindeki çalışanlara ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekler sebebiyle İMES yetkililerine teşekkür ediyor, misafirlerimize ‘Ümraniye’ye hoş geldiniz’ diyorum” dedi. 

selyus