Üsküdar’ın ‘Örnek Dönüşüm’ünde ilk imzalar atıldı

Üsküdar Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Güzeltepe Mahallesi için planladıkları ‘Örnek Dönüşüm’ün protokol anlaşmasını imzaladı. Vatandaşlar 2019 yılında yeni evlerine yerleşecek.

Üsküdar Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerine bir yenisini daha ekledi. Güzeltepe Mahallesi’nde vatandaşların tamamının rızası ile anlaşılan projede belediye binasında düzenlenen basın toplantısında protokol imzaları atıldı. 2019 Ocak ayına kadar tamamlanması planlanan projede ev sahibi olacak vatandaşların proje sonuna kadar kira paraları da ödenecek. Protokol imza törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Osman, Boyraz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Halit Hızır, yüklenici firma yetkilileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve yüklenici firma Batman Sarıgül İnşaat Şirketi katıldığı basın toplantısında proje tanıtılırken, protokol imzaları da atıldı.

2019 OCAK AYINA KADAR PROJE TAMAMLANACAK

İmza protokolünde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “İmzalayacağımız protokol Güzeltepe Mahallemiz için kentsel dönüşümü kapsıyor. Belediyemize ait 38 dönümlük bir arazi var bu mahallemizde. Dönüşüm amaçlı hem dönüşümünü yaptık hem de ihaleye açtık. Şu anda da sözleşmemizi yüklenici firma ile birlikte imzalayacağız. Arazimizde 90 ayrı bağımsız bölüm var, oralarda oturan vatandaşlarımızın tamamının rızasıyla anlaştık. Vatandaşlarımızın evleri yapılana kadar da her aylık kira paralarını ödüyoruz. 2019 Ocak ayına vatandaşlarımızı yeni binalarına taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

selyus