Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 31 Temmuz 2018

Vergi affının son günü

Vergi affının son günü olmasından dolayı vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde vergi dairelerine akın etti. Bazı vatandaşlar sırada beklerken, bazı vatandaşlar da internet üzerinden ödeme yapmaya çalıştı. Vatandaşlar, vergi affının çıkmasından memnun olduklarını söyledi.

Vergi borcu yapılandırılmasıyla ilgili tanınan sürenin sonuna gelindi. Emlak ve çevre temizliği vergisi dışında kalan tüm vergiler yapılandırılabilecek. Yapılandırma kapsamında peşin ödeme yapanların gecikme faizi yüzde 95 oranında silinecek. Bugün de tanınan af süresinin son günü olması sebebiyle vergi dairelerinde yoğunluk sabah erken saatlerde başladı. Vatandaşlar vergi affından yararlanmak ve borçlarını ödemek için Şişli Okmeydanı’nında bulunan vergi dairesine geldi. Bazı vatandaşlar sırada beklerken, bazı vatandaşlar da internet üzerinden ödeme yapmaya çalıştı. Vatandaşlar vergi affının çıkmasından memnun olduklarını söyledi.

“YAPILANDIRMA BİZİM İÇİN ÇOK İYİ OLDU”

Vergi borcunu ödemek için sırasının gelmesini bekleyen Sebahattin Çekici, “Yapılandırmadan istifade ediyoruz şuanda. Yapılandırma bizim için çok iyi oldu. Vatandaşa bir kolaylık sağladılar. Bugün son gün onun için bira kalabalık onun için sabah erken geldik mecburen” şeklinde konuştu.

“HERKES İNTERNETTEN YAPARSA BURADA YOĞUNLUK YAŞANMAZ”

Vergi borcunu internetten ödemeye çalışan Cengiz Sağ, “İçeride yoğunluk var. İnternet şifremi kaybetmiştim tekrar geldim aldım. İnternetten yapacağım. Eğer herkes internetten yaparsa burada yoğunluk yaşanmaz” dedi.

selyus