Ana Sayfa EKONOMİ 24 Ağustos 2014

Üsküdar’da ekolojik pazar

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından Üsküdar’da açılan ekolojik ürünler pazarı lezzet festivaline döndü.

Üsküdar’da ekolojik pazar

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından Üsküdar’da açılan ekolojik ürünler pazarı lezzet festivaline döndü.

Üsküdar Antika ve Ekolojik Ürünler Pazarı, her cumartesi Üsküdar meydanının hemen yanı başında Görümce Sokak’ta meraklılarına özel hizmet veriyor. Tarihi eserler ve objelerin alıcı bulduğu sokakta, onlarca esnaf ise doğal ürün satışını gerçekleştiriyor.

Geleneksel yöntemlerle üretilen sebze ve meyveler kül, sirke ve Arap sabunuyla muhafaza edilerek doğallığını korunuyor. Kendi bahçe ve tarlalarında ürettikleri katkısız, ilaçsız ürünleri satan onlarca esnaf, doğal ürün tüketmek isteyen tüketicilerle buluşuyor.

Çeşit zengini tezgâhlar iştah kabartıyor

Reklamsız, duyurusuz bir şekilde varlığını adeta fısıltı gazetesi aracılığı yayan Üsküdar Antika ve Ekolojik Ürünler Pazarı, ekolojik, doğal ürün ve gıdaları tercih eden ve arayışında olan vatandaşlar arasında ününü hızla arttırıyor. Sadece Cumartesi günleri açılan bu çok özel pazarda stant açan esnaf, çeşit zenginliği ve farklılığın sergilendiği tezgâhlarda vatandaşların, beklentilerinin de ötesinde ürün ve malzemeye ulaştıklarını söylüyorlar.

Ürünler sertifikalı

Ekolojik ürünlerin yer aldığı tezgahlarda en çok göze çarpan ayrıntılardan biriside ürünlerin sertifikalı oluşu. Yeşil sertifika sahibi üreticiler tarafından tezgahlara gelen ürünlerin nerede ne şartlar altında yetiştirildiğine dair bilgilerin yanı sıra sağlığa yararları, ürünün saklama ve tüketilme şekilleri ayrıntılı olarak belirtiliyor.

Ürünleri deneyerek almak mümkün

Pazarda her hafta, doğal sabun üretimi, makarna üretimi gibi farklı bir etkinlik gerçekleştirilerek vatandaşların ilgisi ve katılımı sağlanıyor.

Ayrıca, ekolojik ürünler pazarı normal bir pazara göre vatandaşlara çok daha fazla imkânlar sunuyor. Alışveriş yaptıktan sonra pazarın içerisinde kısa bir mola verirken aldığınız taze, doğal sebzelerin tadına bakma olanağı da mümkün. Pazar esnafı tarafından oluşturulan mutfak sayesinde vatandaşlar aldıkları doğal sebzeleri eve gitmeden önce pişirip deneme şansına sahipler. Böylelikle vatandaşlar pazarda bulunan ekolojik ürünlerin farkını eve gitmeden anlama şansına sahipler.

“Doğal ürün kullanan sayısı az”

Ekolojik Ürünler Pazarının kurucusu Hafize Uncuoğlu, amaçlarının tamamen insanlara doğal ürün alma imkânı sunarak sağlıklı bir hayat yaşamalarına katkı sunmak olduğunu söyledi.
Uncuoğlu doğal ürünlerin insan sağlığı için çok önemli olduğunu ancak doğal ürün kullanımının çok az olduğuna vurgu yaparak “Biz insanların artık doğal beslenmeleri sağlıklı besinler tüketmeleri için çaba harcıyoruz. Buraya gelenler mesela genelde çocuğu olan kişiler onların doğal beslenmeleri için çaba harcıyorlar biz bunu görünce mutlu oluyoruz. Bu Pazar aslında çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi” şeklinde konuştu.

“Başkanımız her zaman yanımızda oldu”

Ekolojik pazarın kurulmasında Üsküdar Belediyesi’nin çok büyük desteklerinin olduğunu ve devam ettiğini belirten Uncuoğlu, pazarın İstanbullulara duyurulması ve tanıtılması gerektiğine dikkat çekiyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in kendilerine her zaman destek verdiğini belirten Uncuoğlu “ Üsküdar Belediyesi’nin bize verdiği destek çok önemli. Hilmi Başkanımız her zaman da yanımızda oldu, bizden hiç desteklerini esirgemediler gerçekten Başkanımız Hilmi Türkmen’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

İGDAŞ özelleşiyor

İGDAŞ özelleşiyor

selyus