Ana Sayfa EKONOMİ 26 Ağustos 2014

Yasemin Özsaraç et ithaline karşı

İstanbul’un gözde isimlerinden ve alanında uzman olan et üreticisi ve iş geliştirme uzmanı Yasemin Özsaraç, Ulusal Kanal Ekopolitik programına katıldı

Yasemin Özsaraç et ithaline karşı

İstanbul’da alanında popiler ve gözde isimlerden, et üreticisi ve iş geliştirme uzmanı Yasemin Özsaraç, Ulusal Kanal Ekopolitik programına katıldı.

Türkiye’nin ünlü et üreticisi ve iş geliştirme uzmanı Yasemin Özsaraç, Ulusal Kanal Ekopolitik programına katıldı. 26 Ağustos Salı günü Çetin Ünsalan’ın sunduğu ”Türkiye’nin Et Gerçeği” programının canlı konuğuydu.
Özsaraç, programda ”Et ithalatı durdurulmalıdır, et sorunu Türkiye’nin süt sorunudur. Türkiye’nin coğrafi konumu küçükbaş hayvan yetiştirmeye müsaittir. Bozkır hayvanı olan koyun, keçi, teke gibi hayvanlar yetiştirmekte ısrar etmelidir.

Et İthalatı Türkiye’ye Zarar Vermiştir

Et üreticisi ve iş geliştirme uzmanı, Yasemin Özsaraç; ”Et ithalat dönemiyle çiftçimizi, köylümüzü ve bu üretimi yapanları zarara uğratmış, bu konuda ithal yetkisi verdiği kurum ve kişilerin aldığı teşvikleri denetleyememiştir. Dağdaki çoban, kahvede pinekleyen insandan topluma daha faydalıdır. Çünkü çoban üretimin bir parçasıdır.
Çiftçiler, Et Üreticileri, Kooparatifler ve Şirketler Devlet Güvencesinde Olmalıdır
Üreten bir Türkiye için özel sektör kooparatifler ve çiftçiler teşvik edilmelidir. Kendi kendine yeten dünyanın yedi ülkesinden biri iken et ithal etmemiz, tohum ithal etmemiz, gübre ithal ediyor olmamız bugüne kadarki uygulanan politikaların yanlışlığını işaret eden bir durumdur.
Çiftçiler topraklarına geri döndürülmelidir. Bunun için tüm ekonomik veriler sosyal projelerle desteklenmelidir.

Her Alanda Bilinçlenmeliyiz

Yasemin Özsaraç, hayvancılıktan hayvani ürünler politikamız gözden geçirilmelidir. Bugün pahalı et yiyorsak bunun nedenleri irdelenmeli, toplum topyekün bilinçlendirilmelidir. Cehalete karşı vereceğimiz savaşın galipleri gelecek nesiller olacaktır. Bu bilinçle çobandan tarım işçisine, et üreticimizden eğitim ordumuza temel bir görev düşüyor o da bilinçlenmektir dedi.

Etiketler:
selyus