Ana Sayfa EKONOMİ 19 Aralık 2014

Yetki verin Fikirtepe’yi çözelim

Kadıköy’ün içinde, kenti doğrudan ilgilendiren bir sürece müdahil edilmemelerini eleştiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, bu yüzden Fikirtepe’ye ilişkin projeleri de gerçekleştiremediklerini vurguladı. Bir an önce konunun çözüme kavuşturulmasını, ilçe belediyesi olarak kendilerine de yetki verilmesi istiyor.

Başkan Nuhoğlu, “Fikirtepe’nin çözümü için bize yetki verilsin”

Kentsel dönüşümün ağır aksakta olsa sürdüğü Fikirtepe’de vatandaşlar büyük umutlarla anlaştıkları inşaat firmalarının projeleri daha ivedili olarak hayata geçirmelerini istiyor. Bazı firmalar faaliyette olsa da pek ilerlemeyen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm’le ilgili açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Müteahhitler ve insanlar bir araya getirilmemeliydi. Kamu desteğiyle bu iş çözülmeliydi.” diyor.

“KADIKÖY’ÜN ALTYAPISI 800 BİN NÜFUSU KALDIRMAZ”

Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm planlama sürecine de müdahil olamayan Kadıköy Belediyesi, gelinen aşamada bölgede temizlik, çöp toplama işlemi dışında herhangi bir çalışma yapamıyor. Kentsel dönüşümün sürecinin sorunlu geçtiğini, Kadıköy’ün içinde, kenti doğrudan ilgilendiren bir sürece müdahil edilmemelerini eleştiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, bu yüzden Fikirtepe’ye ilişkin projeleri de gerçekleştiremediklerini vurguladı. Bir an önce konunun çözüme kavuşturulmasını, ilçe belediyesi olarak kendilerine de yetki verilmesi isteyen Nuhoğlu, “Kadıköy’ün nüfusu 506 bin. Bu projeler bittiğinde 800 bin civarında olacak. Bu alt yapı, bunu kaldıramaz. Müteahhitler ve insanlar bir araya getirilmemeliydi. Kamu desteğiyle bu iş çözülmeliydi. Kentsel tasarımı kim yapıyor belli değil vatandaşlar çok büyük sıkıntı içerisinde biz de bu işlere yardımcı olarak hızlandırmaya çalışıyoruz. Merkezi hükümet bütün yetkileri elinde topluyor. Bu nedenle de yerel yönetime söz hakkı verilmiyor” dedi.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

KOSGEB’le iş kurma imkanı

KOSGEB’le iş kurma imkanı

selyus