Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 14 Şubat 2015

1. ÜSKÜDAR KİTAP FUARI

Medeniyetler beşiği İstanbul’un zengin bir kültür havzası olan Üsküdar, aynı zamanda Asya ile Avrupa arasında çift yönlü bir kapı, bir köprübaşıdır.

KİTAP ŞEHİR ÜSKÜDAR

Bu yönüyle Üsküdar, dünden bugüne hep kültürün, sanatın, insanın buluşma noktası olagelmiş; Üsküdar Belediyesi’nin “Kültürel Belediyecilik” vizyonuyla gerçekleştirdiği faaliyetlerle kültür ve sanatta öncü bir şehir olmaya devam etmektedir.

Kültürün başkenti olan İstanbul’un çeşitli yerlerinde yılda birkaç kitap fuarı düzenlenmekte ve okuyucu kitapla buluşmaktadır ancak, Anadolu yakasında böyle bir etkinliğin eksikliği hissedilmektedir. Bu düşüncelerle, Üsküdar’da yepyeni bir proje hayata geçiriyoruz.

Kültürlerin buluşma noktası Üsküdar’ın, bundan böyle kitapseverlerin de buluşma noktası olması düşüncesiyle temeli atılan 1. Üsküdar Kitap Fuarı, kapılarını kitapseverlere açıyor.

14-22 Şubat tarihlerinde “Kitap ve Şehir” temasıyla gerçekleştirilecek olan 1. Üsküdar Kitap Fuarı’nda 100’ü aşkın yayınevi, 22 seçkin yazar ve birbirinden önemli onlarca etkinlik yer alıyor.

Anadolu yakasında bir ilk olma özelliği taşıyan ve her yıl daha zengin bir içerikle düzenlenmesi planlanan 1. Üsküdar Kitap Fuarı ile Üsküdar’da yeni bir gelenek başlatmayı hedefliyoruz.

Kitapların hepimize yeni ufuklar, aydınlık yarınlara kapılar açmasını diliyor; 14-22 Şubat 2015 tarihleri arasında bütün kitapseverleri, kültürün kalbi Üsküdar’a bekliyoruz.

http://www.uskudarkitapfuari.com/

Etiketler:
selyus