Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 21 Ekim 2015

Adnan Menderes’in adı Çekmeköy’de yaşatılıyor

Çekmeköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Adnan Menderes Gençlik ve Kültür Merkezi, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Giresunlular Federasyonu Başkanı ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Hasan Turan’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Çekmeköylü gençlere sosyal ve kültürel alanda hizmet verecek olan Adnan Menderes Gençlik ve Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen açılış programına Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Giresunlular Federasyonu Başkanı ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayları Hasan Turan ve Coşkun Koç, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.  

“GENÇLERİMİZE BİRÇOK ALANDA HİZMET VERECEK”

Çekmeköy’e kazandırılan hizmetlerin mutluluk verici olduğunu belirten Başkan Ahmet Poyraz, “Bu mahallemiz çok önemli bir mahallemizdi. Bu bölgede ufak tefek kültür merkezlerimiz var ama bu büyüklükte bir merkezimiz yoktu. Çok ihtiyaç duyulan mahallelerdi burası. Onun için kısa bir zaman önce başlayıp bitirmiş olduk. Burada üniversiteye ve liseye hazırlanan gençlerimize eğitim vereceğimiz kampüsü olan bir binamız. Aynı zamanda içinde sinema ve tiyatro salonu olan böylesine güzel bir kültür merkezine Merhum Adnan Menderes’in ismini verdik. Onun ismiyle yaşatacağımız bir kültür merkezini bitirmiş olmanın ve hizmete açmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE SİYASİ BİR TÜRBÜLANS GEÇİRDİ”

Hizmet odaklı çalışmaların devam edeceğine vurgu yapan AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Hasan Turan, “Bugün güzel bir merkez daha hizmete açıldı. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. ‘Geçmişini bilmeyen bir milletin geleceğini başkaları yazarmış’ diye bir atasözümüz var. Geçmişte yaşadığımız acı hatıralardan ders alıp geleceğimize ona göre şekil vermemiz lazım. 7 Haziran seçimlerinde de gelişen ve büyüyen Türkiye’mizin siyasi bir türbülans geçirdiğini, bunun da ekonomik parametrelerin biraz negatif anlamda oluşmasına, sonra da toplumsal anlamda bir huzurun kardeşlik ortamının bozulmasına neden olduğunu hep beraber gördük” diye konuştu.

Toplamda 4076 m2 kullanım alanına sahip kültür merkezi, 1 bodrum kat, 1zemin kat, 5 normal kat olmak üzere toplam 7 kattan oluşmaktadır. bodrum katlar otopark olarak düzenlenirken,  zemin kat sergi salonu, 1 ve 2. katlar eğitim sınıfları, üçüncü kat kafeterya ve çok amaçlı salon, dördüncü ve beşinci katlar 220 kişilik konferans salonları ile fuaye alanlarından oluşmaktadır.

selyus