Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 14 Nisan 2016

Akademi Nisa’da ders yoğunluğu

Bu hafta, Akademi Nisa’nın yeni dönem öğrencileri Av. Sibel Eraslan ve Prof. Dr. İsmail Kara’yı dinledi. İkinci dönem öğrencileri ise Osmanlı Türkçesi derslerinin yanında Yrd. Doç. Dr. Özlem Güneş’in Estetik ve Sanat dersine katıldılar.

Akademi Nisa birbirinden değerli hocaları Ümraniyeli hanımlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleşen derslerin bu haftaki konukları; Av. Sibel Eraslan, Prof. Dr. İsmail Kara, Yrd. Doç. Dr. Özlem Güneş ve Zehre Öksüz’dü.

Yeni dönem öğrencilerinin Sibel Erslan’dan Hz. Meryem konusunu dinledikleri ilk ders, yoğun katılımla gerçekleşti. Hz. Meryem’in yaşantısından örneklerin bir timsal olması sebebiyle Ümraniyeli hanımlara anlatıldığı ders, Eraslan’ın katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

Ardından, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kara, “Cumhuriyet Türkiye’sinde Bir Mesele Olarak İslâm” konulu dersini işledi. Cumhuriyet dönemini, din meseleleri açısından kısa bir dönemlendirmeye tabi tutan ve bu dönemde İslâmî meselelerin tek tip cereyan etmediğini, farklılaşan yollar olduğunu dile getiren Kara, bu yolları ve dönemleri teferruatıyla anlatarak dersi bitirdi.

Akademi Nisa’nın ikinci dönem öğrencileri ise, Sabahattin Zaim Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özlem Güneş’in “Estetik ve Sanat” konulu dersinde, Âşık Tarzı Halk Edebiyatı’nı Karacaoğlan’ın şiirlerinden örneklerle dinlediler. Ardından Sabahattin Zaim Üniversitesi Okutmanı Zehra Öksüz’ün Osmanlı Türkçesi dersiyle program son buldu.

selyus