Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 5 Şubat 2016

Akademi Nisa’da Sibel Eraslan’dan “Hz. Rabia”

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ve Ümraniyeli hanımları birbirinden değerli hoca ve akademisyenlerle buluşturan Akademi Nisa eğitim programının ilk dönemi; Sibel Eraslan ve Safiye Morçay’ın dersleriyle sona erdi. Yazar Eraslan, “Hz. Rabia”yi anlattı.

Ümraniye Belediyesi’nin eğitim ve kültür etkinliklerinden olup; konu ve konuklarıyla dikkat çeken Akademi Nisa’nın ilk dönemi Yazar Sibel Eraslan ve Kat’ı Sanatçısı Safiye Morçay’ın dersleriyle sona erdi. Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen son hafta seminerlerine, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Serap Eşit Elveren ve Türkân Öztürk, Ümraniye Belediyesi Meclis Üyesi Mücahide Delman Kökçe, birim müdürleri ve Akademi Nisa öğrencileri katıldı.

Araştırmacı Yazar Sibel Eraslan’ın “Hz. Rabia” konusunu anlattığı ilk ders; katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Rabiatü’l Adeviyye’nin döneminde yaşanan olaylar ve Hasan Basri gibi önemli şahsiyetlerden bahsedilen derste Eraslan, “Allah’a sevgiyi kavramsallaştırarak ‘Muhabbetullah’ bahsini açan kişi Hz. Rabia’dır” dedi. İmam Rabbani, İmam Gazzali gibi önemli âlimlerin eserlerine de değinerek ‘Muhabbetullah’ kavramını anlatan Eraslan, ümmet içinde örnek olan kadın şahsiyetler ve onlarla alakalı rivayetleri de dinleyicilere aktardı.

Ardından; Kat’ı Sanatçısı Safiye Morçay’ın “Geleneksel Türk Sanatları” dersi başladı. Geleneksel sanatlar konusunda son dönemde yaşanan gelişmelerden bahseden Morçay, kağıt ve deriden oyma ve kesme yöntemleriyle yapılan bir süsleme sanatı olan Kat’ı’nın yapılışını ayrıntılarıyla anlattı. Safiye Morçay’ın dinleyicilerin sorularını cevaplamasının ardından program sona erdi.

Akademi Nisa, yeni konu ve konuklarıyla 2. dönemde de Ümraniyeli hanımlara verimli vakitler yaşatacak.

selyus