Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 3 Şubat 2017

Bakan Avcı, Albaraka Sanat Akademisi ve Galerisi’ni açtı

Türk İslam sanatları alanında faaliyet gösterecek Albaraka Sanat Akademisi ve Galerisi’ni sanatseverlerle buluşturdu. Açılışta Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanısıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ebru ve kesim sanat eseri ustaları ile eserlerin seçici kurulunda yer alan akademisyenler de hazır bulundu.

Klasik Türk İslam Sanatları dalında birbirinden değerli sanat eserlerinin sergilendiği Albaraka Sanat Galerisi ve Akademisi’nin açılışı T.C Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku tarafından gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Bakan Avcı, “Takdirle karşılıyor, örnek teşkil etmesini diliyorum” dedi.

Bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra hat sanatına verdiği önem gereği uzun süredir çalışmalar ve faaliyetler gerçekleştiren Albaraka Türk, yüzyıllardır süregelen hat sanatını yaşatmak ve sanatçıları desteklemek için çıktığı yolda klasik Türk İslam sanatları alanında faaliyet gösterecek Albaraka Sanat Akademisi ve Galerisi’ni sanatseverlerle buluşturdu. Açılışta Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanısıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ebru ve kesim sanat eseri ustaları ile eserlerin seçici kurulunda yer alan akademisyenler de hazır bulundu.

BAKAN AVCI, AÇILIŞTA BİR KONUŞMA YAPTI

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı açılış öncesinde yaptığı konuşmada söz konusu adımı takdirle karşıladığını belirterek; “İki ana bölümden oluşan merkezde hali hazırda verilen kurslar ile genişleyeceğine inanıyorum. Akademinin ise klasik sanat anlayışına yeni sanatçılar yetiştireceğini düşünüyorum. 2005 yılından beri üç yılda bir gerçekleşen Albaraka Hat Koleksiyonu ve Ebru sanatının yurtiçi ve yurdu dışında kadim eserlerin sergilendiğini bu sanatlarla sanata hizmet eden sanatçılarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Prestij kitaplar altında yayınlanan çeşitli güzide eserlerin içinde yenilerinin de eklenmesini heyecanla bekliyoruz” dedi.

10 YILLIK KOLEKSİYON

2005 yılından bu yana üç yılda bir düzenlenen Albaraka Uluslararası Hat Yarışması neticesinde yaklaşık 500 eserden oluşan ve 10 yılı aşkın bir sürelik çalışmanın sonucunda ortaya çıkan Albaraka Hat Koleksiyonu’nu oluşturuldu. Sanat galerisi bölümünde sergilenen eserler 4. Uluslararası Albaraka Hat Yarışması’nda dereceye girmiş ve sonrasında Türk müzehhip ve müzehhibeler tarafından tezhiblenen önemli eserler olarak tanımlanıyor.

İlginizi çekebilir

İBB muhtarlarla buluştu

İBB muhtarlarla buluştu

selyus