Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 22 Temmuz 2017

Başkan Can, ‘Baba ve Oğlu’ şiirini okurken bir hayli duygulandı

Ümraniye Belediyesi 13. Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmalarının Ödül Töreni, belediye binası bahçesinde gerçekleşti. Başkan Hasan Can, ödül töreninde Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok için Ziya Karatekin tarafından yazılan “Baba ve Oğul şiirini duygu yüklü bir ses tonuyla okudu ve şiir bittiğinde boğazı adeta düğümlenerek konuşmakta zorlandı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve protokol; ödül töreninden önce Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde bulunan ve yarışmaya girerek derece ve mansiyon almaya hak kazanan eserlerin sergilendiği “Millî İradenin Şahlanış Destanı” sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Hasan Can, sergi salonunda A Haber, 24 TV, İstanbul Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı’na yarışmalar hakkında bilgi verdi.

Sonrasında başlayan ödül töreninde tüm jüri üyeleri adına bir selamlama konuşması gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Hüsrev Subaşı, “Ümraniye Belediyesi, bu yarışmaları marka hâline getirerek dünyanın her yerindeki sanatçıları teşvik ediyor ve bu yarışmalara katılan eserler literatüre giriyor. Bu sebeple hem bir vatandaş hem de bir aydın olarak Başkan Hasan Can ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YARIŞMALARA 15 TEMMUZ TEMASI KONU EDİLMESİ ÇOK ANLAMLI

Başkan Hasan Can’ın çalışma düsturunun kaliteli ve sürdürülebilir işler yapmak olduğunu dile getiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu,“Bu konuda eserler verilmesinin darbe girişiminin unutturulmaması noktasında çok önemli olduğunu söyledi. 15 Temmuz 2016 gecesi hain bir kalkışmayla baş başa kaldık. Ve maalesef bu kalkışmayı yapanlar ve piyon olarak kullanılanlarla yıllardır içimizde barındı. Bu kalkışmayı yapan o hainlere, o şerefsizlere milletimiz haddini bildirmiş oldu. İşte bu anlamda bu yılki yarışmalara 15 Temmuz teması konu edilmesi çok anlamlı. Ben, bütün katılımcılara ve jüri heyetine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

ESERLER ALANINDA UZMAN HOCA VE SANATÇILAR TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLİYOR

Törenin belediye binasının bahçesinde yapılmasının bahçede 15 Temmuz gecesi tank tarafından ezilen bir aracın sergilenmesi dolayısıyla olduğunu söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can “Konumuz 15 Temmuz, o gecenin tablosunu en açık gösteren nesnelerden birini bahçemizde sergiliyoruz. İnanıyoruz ki kaliteli işle kalitesiz iş arasındaki fark çok az bir maliyet farkıdır ve biz işlerimiz kaliteli olsun istiyoruz. İyi bir işte aradığımız diğer özellik ise işin sürdürülebilir olması. Böyle işler yapmaya gayret ediyoruz. Eserler alanında uzman hoca ve sanatçılar tarafından değerlendiriliyor, bizi temsilen bir müdürümüz ve başkan yardımcımız da jüride yer alıyor. Ben bugüne kadar hiçbir yarışmada jüri olmadım; derdimiz konuyu aktarabilen eserlerin en iyi şekilde seçilmesi” dedi.

1980 Sonrası Türk Hikâyesi-Hikâyenin Bugünü, Bugünün Hikâyesi adlı bir sempozyum yaptıklarını ve buna katılan tüm hocaların hikâye yarışmasının Türkiye’nin en prestijli yarışması olduğunu ve alanında tek olduğunu söylediklerini belirten Başkan Hasan Can, geçmiş yarışmalar hakkında bilgi verdi. 15 Temmuz Darbe Girişiminden de bahseden Başkan Hasan Can, hain girişimin unutturulmaması adına yaptıkları çalışmalardan yalnızca biri olan yarışmalarda verilen eserlerin, girişimin gelecek nesillere aktarılmasında önemli olduğunu dile getirdi.

Başkan Hasan Can, şiir yarışmasında 1. olan Ziya Karatekin’in yazdığı Baba ve Oğul adlı şiiri inanarak ve yaşayarak okudu.  Başkan Can, Erol Olçok ile Oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u anlatan şiiri okuduktan sonra duygulandı ve boğazı düğümlendi.

 

selyus