Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 28 Ağustos 2018

Başkan Can, “Bir sanatçı için en büyük ödül eserlerinin herkese ulaşmasıdır”

Ajanslara ve ulusal kanallara canlı bağlantı ile röportaj veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bir sanatçı için en büyük ödül eserlerinin herkese ulaşmasıdır. Biz de bunun için hikâye ve şiir yarışmasında dereceye giren eserleri kitaplaştırıyor; resim yarışmasına katılan eserlerin sergilerini yapıyor ve onları kataloglarda topluyoruz” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nin geleneksel hâle gelen Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmalarının 14.’sünün ödül töreni ve Malazgirt Zaferi’ni Anma programı Ümraniye Belediye Binasının bahçesinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ile AK Parti Ümraniye ilçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu’nun yanı sıra sanat ve akademi dünyasından birçok ismin de katıldığı törende, birbirinden güzel kahramanlık türküleri de seslendirildi.

Programın öncesinde “Malazgirt’ten 2071’e, Anadolu’yu Türk İslam Yurdu Kılan Fetih Ruhu” konulu 14. Resim Yarışmasında dereceye giren eserlerin sergilendiği Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde A Haber, NTV, 24 TV, TGRT Haber, DHA, İHA, AA ve yerel basından da birçok basın mensubuna Malazgirt Zaferi’ni Anma ve 14. Geleneksel Resim, Hikâye, Şiir Yarışması Ödül Töreni hakkında bilgi verdi.

14 yıldır yapılan yarışmaların gelenek hâline geldiğini söyleyen ve bu yarışmaya katılan eserlerin sanatçı ve akademisyenler tarafından titizlikle belirlendiğini anlatan Başkan Can, “Bir sanatçı için en büyük ödül eserlerinin herkese ulaşmasıdır. Biz de bunun için hikâye ve şiir yarışmasında dereceye giren eserleri kitaplaştırıyor; resim yarışmasına katılan eserlerin sergilerini yapıyor ve onları kataloglarda topluyoruz” dedi.

Her yıl yarışmaların konularının ülkemizin gündemine göre belirlendiğini söyleyen ve Malazgirt Zaferi’nin tarihimizdeki öneminden bahseden Başkan Hasan Can, “Yarışmalarımıza gönderilen eserlerde milletimize dair her şey var, tek bir tarih tek bir olayı değil milletimiz için önemli olan herkesi ve her olayı eserlerde görmeniz mümkün” diyerek dereceye giren resimleri tanıttı.

selyus