Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 6 Mayıs 2017

Başkan Demircan, “Çocuğun geleceği ülkemizin geleceğidir”

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi Yılın Okuyucusu Ödül Töreni’nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Devlet dediğiniz millettir. Millet dediğiniz de çocuktur. Çocuğun geleceği ülkemizin geleceğidir. Ben 13 yıldır belediyede çocuklar için, gençler için elimizden gelen her şeyi yaptım. Bundan sonra da asla geri durmayacağım ve yapmaya devam edeceğim” dedi.

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok kitap okuyan üyelerini ödüllendirdi. Şişhane Gençlik Merkezinde düzenlenen Yılın Okuyucusu Ödül Töreni’nde 7-14 yaş Çocuk, Genç ve Yetişkin kategorilerinde en fazla kitap okuyan üyelere sertifikaları ve ödülleri takdim edildi. Gençlik Merkezlerinde ve Semt Konaklarında verilen kurslarda eğitim alan öğrencilerin sahnelediği tiyatro, gitar ve halk oyunları gösterileriyle renk kattığı törene; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

ÖDÜLLERİ BAŞKAN DEMİRCAN TAKDİM ETTİ

Yılın Okuyucusu Ödül Töreni’nde; 7-14 Yaş Kategorisinden Burak Hasan Paksoy, Genç Kategorisinden Ramazan Koç, Yetişkin Kategorisinde ise Alkin Güler yılın okuyucuları seçildi. Yılın okuyucularına sertifikalarını ve Elektronik Kitap hediyelerini Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan takdim etti.

ÇOCUKLAR KEFKEN KAMPINDA HAYATI ÖĞRENİYOR

Başkan Demircan törende yaptığı konuşmada, çocukları ve gençleri kültür sanat hayatının içine çekmenin çok önemli olduğunu belirterek, “Tiyatro, müzik, kültür sanat bütün bunlar çocuklarımızın hayatı için çok kıymetli. Onun için mutlaka çocuklarınıza tiyatro, müzik gibi kurslara katılsınlar. Biz Kefken Kampını bunun için yapıyoruz. Çocuklar orada hayatı öğreniyor. Biz Kefken’i sadece bir dinlenme ve eğlence yeri olarak görmedik. Çocukları eğitelim, annelerinden babalarından uzakta kalkmayı, yatmayı, yemeği almayı, arkadaşlarını dinlemeyi öğrensinler. Bunun için bugüne kadar 70 bin çocuğu Kefken Kampına götürdük. Hepsinin hayatında pozitif etkiler oldu. Ailelerden de olumlu dönüşler aldık” dedi.

“ÇOCUĞUN GELECEĞİ ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİR”

Başkan Demircan, “Her şey yavrularımız için. Çünkü onlar Cenab-ı Allah’ın bizlere emanetleri. Anneler ve babalar birinci dereceden sorumlu. Devlet dediğiniz millettir. Millet dediğiniz de çocuktur. Çocuğun geleceği ülkemizin geleceğidir. Elbette her şey çocuklarımız için. Her şeyi onlar için yapmaya çalışıyoruz. Ben 13 yıldır belediyede çocuklar için, gençler için elimizden gelen her şeyi yaptım. Bundan sonra da asla geri durmayacağım ve yapmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

selyus