Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 27 Mart 2018

Başkan Hilmi Türkmen, “Hat ve Hattatlar Albümü” sergisini açtı

Üsküdar Belediyesi, tarih ve kültür şehri olan Üsküdar’da toplumun değerlerini taşıyan sanat eserlerini, bu eserleri icra eden sanatkârları sanatseverler ile buluşturmaya devam ediyor.

26 Mart – 1 Nisan 2018 tarihleri arasında merhum Hattat Hamid Aytaç’ın yaşayan en eski öğrencisi olan Hattat ve Ressam Turan Sevgili’nin “Hat ve Hattatlar Albümü” sergisi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nin yenilenen sergi salonunda sanatseverlere sunuldu. Serginin açılışını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen gerçekleştirdi.

Sanatın ve huzurun dolu olduğu salonda 108 eser bulunmakta. Sevgili’nin uzun yıllarını vererek, büyük bir titizlikle hazırladığı ve son Abbasi Halifesi Mustasım Billah döneminde yaşayan Yakut El Müsta’sımî’den, 2006 yılında vefat eden Hattat Ali Alparslan’a kadar 70 hattatın resmedildiği portreleri ile hat eserleri sergilenmekte.

Sergini açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’mizin yenilenen Sergi Salonu’nda yapılan ilk sergi, kültür hazinemizin en değerli isimlerinden Turan Sevgili hocamızın sergisine ev sahipliği yapıyor. Hayırlı, uğurlu olsun. Turan hocamıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Özellikle sevgili gençlerimizin bu sergiyi görmelerini, gezmelerini arzu ediyorum,” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleşerek sergi salonu gezildi.

 

selyus