Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 31 Ekim 2017

Başkan Mevlüt Uysal, ‘İstanbul Muhafızları’ film setinde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Şirketlerinden Kültür AŞ’nin yapımcısı olduğu İstanbul Muhafızları animasyon filminin setini ziyaret etti.

Filmin yönetmeninden bilgi alan ve oyunculara sohbet eden Başkan Mevlüt Uysal, “İstanbul gibi 1500 yıl boyunca birden fazla devlete ve çok farklı halklara başkentlik yapmış aşka bir şehir yok. Ancak şehrimizin bu güzellikleri ve özellikleri yeterince bilinmiyor” dedi.

“İSTANBUL’UN TANITIMI ADINA HEPİMİZİN SORUMLULUĞU VAR”

TRT Çocuk Televizyonu’nda yayınlanan İstanbul Muhafızları çizgi dizisinin İstanbul’u çocuklara ve beraberinde ailelere tanıtma adına önemli bir fırsat olduğunu ve bu güzel eseri film haline getirdiklerini ifade eden Başkan Uysal, “Şu an son sahnesindeyiz. Oyuncularımıza ve yapım ekibine teşekkür ediyoruz. İstanbul’un tanıtımı adına hepimizin sorumluluğu var ama böyle güzel bir tanıtımı ancak böyle bir filmle yapabilirdi” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZİN GEREĞİ KADAR DEĞERİ BİLİNMİYOR”

İstanbul’un güzelliklerini önce anlamak, sonra da dünyaya anlatmak zorunda olduğumuzun altını çizen Uysal, “Maalesef şehrimiz şu anda dünyada gerektiği kadar bilinmiyor. Değeri kadar değeri bilinmiyor. Bunu hep beraber başaracağız. Sanatçılarımız her zaman toplumda bir adım önde. İnşallah güzel bir film olur” şeklinde konuştu.

Filmin son sahnesinde kendisinin de yönetmenlik koltuğuna oturduğunu ifade eden Uysal’a bir gazeteci, “Hangi koltuğu yönetmek daha kolay?” diye sordu. Uysal’ın, “Bu film tutarsa bakarsınız… Yönetmenimize rakip çıkabilir” şeklindeki esprili cevabı film ekibi ve gazetecileri güldürdü.

İSTANBUL MUHAFIZLARI

Eylül 2018’de gösterime girecek olan İstanbul Muhafızları animasyon filminde kahramanlar, İstanbul’daki efsanevi ab-ı hayat çeşmesini bulacak. Pedagoglar ve tarih araştırmacılarının desteğiyle hazırlanan filmin dış mekan çekimleri Hidiv Kasrı, Yerebatan Sarnıcı, Hazreti Yuşa Tepesi, Büyük Valide Han, II. Mahmud Bendi, Balat ve Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Senaryosunu Mehmet Barış Güner’in yazdığı ve Çağrı Cem Bayraklı’nın yönettiği filmin oyuncuları ise şöyle; Suna Selen Sümer, Ali Uyandıran, Funda Güray, Ahmet Ayaz Yılmaz, Gözde Mukavelat, Berk Yaparel, Ziya Çiçek ve Merve Sevin.

selyus