Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 23 Ekim 2016

Başkan Türkmen, “Bu festival Üsküdar’a çok yakıştı”

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sahaflar Festivali’nin kapanışı gerçekleşti. Kapanışta konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu festival Üsküdar’a çok yakıştı” dedi.

Üsküdar sahiline kurulan Sahaflar Festivali’nin bu yıl üçüncüsü düzenledi. 08-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen festivalin kapanışı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi katılımıyla yapıldı. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sahaf esnafına katılım belgesi takim etti. Sahaf esnafı ise Başkan Türkmen’e kitap hediye etti.

Kapanışta konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar bir kültür şehri, bir sanat şehri, bir tarih şehri, bir okuma şehri. Okumak, araştırmak, sanatla ilgilenmek sanatı sevmek ancak Üsküdar’da olur. Üsküdar’a bu özellikler bu haklı payeler çok yakışıyor. Bu kadar güzel bir geçmişi, bu kadar güzel bir tarihi derinliği olan bir şehirde sahaflar festivali de çok güzel olmaktadır. Bizler bu yıl üçüncüsünü düzenledik. Bir belediye başkanı olarak benim arzum odur ki. Bu başlattığımız sahaflar geleneği inşallah artık Üsküdar’ın olmazsa olmazı olsun istiyoruz” dedi.

“BU FESTİVAL ÜSKÜDAR’A ÇOK YAKIŞTI”

Festivalin Üsküdar’a çok yakıştığını söyleyen Başkan Hilmi Türkmen, “Hem gelen misafirlerimizden, gençlerimizden gelen ziyaretçilerimizden aldığımız, edindiğimiz intiba hem de sahaf dostlarımızdan, esnaf kardeşlerimizden elde ettiğimiz bilgiler geri dönüşümler doğrusu bizi fevkalade bizleri mutlu etti” şeklinde konuştu.

ÜSKÜDAR’DA BİR İLK, ANTİKACILAR FESTİVALİ BAŞLIYOR

Sahaflar Festivali’nin kapanışında bir de müjde veren Türkmen, “Bu alanı biz yarından sonra hemen boşaltmıyoruz. Çünkü Perşembe günü ayın 27’sinde bu defa bu güzel etkinlik alanımızda Üsküdar’da ilk defa antikacılar festivali başlatacağız. Antika eserler burada sergilenecek, satılacak. İlgililerine burada görücüye çıkacak. Üsküdar’ın tarihinde ilk kez bir antikacılar festivalini inşallah ayın 27’sinde Perşembe günü yine bu etkinlik alanında başlatmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

selyus