Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 16 Nisan 2016

Beykoz Belediyesi’nin ilkleri bitmez

Beykoz Belediyesi tarafından Türkiye’de alanında ilk ve tek olarak “Okumak Geleceğim” temasıyla düzenlenen 2. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’nda 16-24 Nisan tarihleri arasında 75 yayın evi ve 50 çocuk kitabı yazarı okurlarla buluşacak.

Beykoz Belediyesi tarafından Türkiye’de alanında ilk ve tek olarak düzenlenen 2. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı kapılarını açtı. Açılışa çocuk edebiyatının duayeni Yalvaç Ural onur konuğu olarak katıldı.

“Okumak Geleceğim” temasıyla düzenlenen Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’nda 16-24 Nisan tarihleri arasında 75 yayın evi ve 50 çocuk kitabı yazarı okurlarla buluşuyor.

Beykoz sahilinde 2500 metrekare kapalı alanda kurulan fuarda her gün çocuklar için masal saatleri, meslek etkinlikleri, söyleşi ve gösteriler yer alıyor.

 

Çocuklara kitabı ve okumayı sevdirmeyi amaçlayan fuarın açılışını Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz Kadın Kolları İçe Başkanı Gaye Zayıf, Başkan Yardımcıları Muharrem Kaşıtoğlu ve Salim Öztürk, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Yazar Yalvaç Ural muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çocuklar birlikte yaptı.   

MÜSTEŞAR YARDIMCISI AHMET EMRE BİLGİLİ: “ÇOK SESLİ BİR KİTAP FUARI”

Fuardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, “Çocuk ve kitabı buluşturmak geleceğimiz için çok önemli. Çocuk ve kitabı genç yaşta buluşturunca bu bir alışkanlık oluyor. Burada çok sesli bir kitap fuarı var. Bu güzel girişimin hayırlı olmasını ve devam etmesini diliyorum” dedi.

BAŞKAN ÇELİKBİLEK: “KİTAPLAR ÇOCUKLARIN RÜYALARINI SÜSLEMELİ”

Beykoz Belediyesi olarak bu sene daha geniş bir alanda ve farklı etkinliklerle dolu bir fuar hazırladıklarını söyleyen Başkan Çelikbilek, “Çocuk rüyasında kitap görmeli, kitaplar rüyalarını süslemeli. Kültür Merkezimizde 20 bin kitaplı bir kütüphanemiz var. Ne kadar okuyan çocuğumuz olursa Beykoz’un geleceğiyle ilgili ümitlerimiz o kadar artar. Kitap fuarımızın ömrünün çok uzun olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YAZAR YALVAÇ URAL: “BU FUAR ÇOK ÖNEMLİ VE İLK”

Yazar Yalvaç Ural ise: “Bugün dünyada yalnızca İtalya’da çocuk yayınları fuarı açılıyor. Bu fuar çok önemli ve bir ilk. Bugün şiddet unsurlarıyla dolu, korku kitaplarıyla fantastik kitaplar adı altında enerji içeceği yudumluyormuş gibi çocukların bu kitaplara yönlendirdiği, popüler kültürün çocukları sarmaladığı bir dönemde her türlü yayınla, özgün kitaplar ve usta yayınevleriyle çocukları buluşturmak çok önemli. 75 yayınevi ve 50 yazar bu fuarın kalıcı olduğunu gösteriyor. Emeği geçenleri kutluyor, onur konuğu olarak seçtiğiniz için teşekkür ediyorum.“ dedi.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı da konuşmasında fuarının dünyada az görülen bir organizasyon olduğunu vurgulayarak fuarın çocuklara kitabı sevdireceğini söyledi.

Açılışın ardından Yazar Yalvaç fuar çadırında kurulan etkinlik alanında çocuklarla oyun oynadı ve kitaplarını imzaladı. Meslek tanıtım standında ise eğlenceli etkinlikler yer aldı.

2. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı, 24 Nisan Pazar gününe kadar her gün 10:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

selyus